vestnik

Lendavčani zdržali pol ure z dvema igralcema manj, Raduha ubranil dve 11-m

Vestnik, 10. 6. 2020
Jurij Kodrun/M24
Nafta 1903 : Kalcer Radomlje
Šport

V drugem polfinalnem obračunu Pokala Slovenije sta se v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pomerila drugoligaša Nafta 1903 in Kalcer Radomlje. Ker redni del tekme ni dal zmagovalca, so sledili podaljški, tekmo pa so na koncu odločili kazenski streli. Vratar Lendavčanov je gostom ubranil dva kazenska strela.

Začetni enajsterici 

Nafta 1903: Raduha; Leuštek, Živko, Gergenyi, Rebernik, Novinič, Paku, Bizjak, Vinko, Vegh (Ubochioma), Ploj (Pirkovšek)

Kalcer Radomlje: Cerar; Vrandečič, Guček, Jazbec, Poglajen, Nuhanović, Zabukovnik (Brolih), Cerar, Kregar, Marinšek (Štromajer) in Nikolić

Glavni sodnik: David Šmajc

Prvih deset minut srečanja nobeno moštvo ni resneje ogrozilo vrat nasprotnika, so pa bili nogometaši Nafte več pri žogi in so več tudi napadali. To se jim je obrestovalo v 12. minuti, ko je po daljšem napadu žogo poslal v gol Novinić. Po strelu z razdalje se je žoga odbila od bloka Radomljanov, odbito žogo pa je nato poslal v desni kot. Nafto 1903 je povedel v vodstvo z 1 : 0.

V petnajsti minuti so prvič resneje s strelom od daleč zapretili igralci Kalcer Radomlja, vendar je mreža Lendavčanov ostala nedotaknjena.

V 27. minuti je zaradi drugega rumenega kartona moral predčasno z igrišča Vedran Vinko (NK Nafta 1903). 

nafta-1903, kalcer-radomlje, pokal-slovenije, polfinale
Jurij Kodrun/M24
Nafta 1903 : Kalcer Radomlje

Po zadetku Nafte se je igra na strani obeh razživela, veliko je bilo protinapadov in strelov na gol, ki pa so ostali neizkoriščeni. Več so bili pri žogi nasprotniki. 

V 42. minuti je prišlo do nekaj vroče krvi na igrišču, zato je glavni sodnik kar trem igralcem pokazal rumeni karton. Pri Nafti sta ga prejela Bizjak in Ploj, pri Kalcer Radomlju pa Vrandečič.

Po prvem polčasu je izid ostal nespremenjen. 

V 47. minuti je za Nafto streljal Živko, a je žoga zletela mimo vrat. Le nekaj minut kasneje, v 51. minuti pa je za izenačenje na 1 : 1 poskrbel Cerar, ki je izkoristil dosojeno enajstmetrovko. 

Od 59. minute naprej igra Nafta le z devetimi igralci. Zaradi drugega prejetega rumenega kartona je moral predčasno v slačilnico Jaka Bizjak. 

V naslednjih minutah je sledilo kar nekaj strelov na gol z ene in druge strani, vendar je mreža obeh vratarjev ostala nedotaknjena. 

nafta-1903, kalcer-radomlje, pokal-slovenije, polfinale
Jurij Kodrun/M24
Nafta 1903 : Kalcer Radomlje

Ker se izid do konca srečanja ni spremenil, so sledili podaljški dvakrat po petnajst minut. Ker tudi ti niso dali zmagovalca, je sledilo izvajanje kazenskih strelov.  

Enajstmetrovke (2:4):
Štromajer - Raduha brani
Novinič - 0:1
Nuhanović - 1:1
Pirtovšek - 1:2
Jakovljević - Raduha brani
Živko - 1:3
Cerar - 2:3
Paku - 2:4

Srečanje je bilo za obe ekipi zgodovinsko, saj sta se prvič borili za vstopnico za finale tega tekmovanja. Zmagovalec današnjega obračuna se bo v finalu Pokala Slovenije, ki bo 24. junija, pomeril z ekipo Mure. 

nafta-1903 kalcer-radomlje pokal-slovenije