vestnik

(FOTO) Mura z zmago nad Taborom končala letošnjo sezono na četrtem mestu

Vestnik.si, 22. 7. 2020
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura
Šport

Na stadionu Rajka Štolfe v Sežani sta se od 18. ure naprej v tekmi zadnjega kroga merila domači Tabor in soboška Mura. Črno-belim je z zmago z 1 : 2 uspel skok na končno četrto mesto, saj je Aluminij na domačem terenu izgubil z 1 : 4.

Tokrat so lahko gostitelji malce bolj sproščeni, saj skrbi za obstanek več zdavnaj nimajo, v zadnjem času pa igrajo v odlični formi. Pravzaprav se Mura lahko pohvali, da je bila ena redkih, ki je v tem pokoronskem obdobju premagala Sežance, a tudi za Sobočane je bila to težka tekma, ki so jo v Fazaneriji z veliko muke dobili s 3 : 2. 

stadion, tabor-sežana, tabor, sežana, mura
Aleš Cipot
Stadio Rajko Štolfa v Sežani

Če si Mura res želi zavihteti se na končno četrto mesto, mora danes stoodstotno igrati na zmago, ob tem pa še upati, da bo Maribor v gosteh ugnal Aluminij. Če bi na primer Muri uspelo zmagati, Kidričanom pa remizirati, bo Aluminij četrti, saj ima boljše medsebojno razmerje. 

Pri Taboru tokrat manjka kaznovani Mario Zebić, pri Muri pa prav tako kaznovana Luka Bobičanec in Kai Cipot. 

stadion, tabor-sežana, tabor, sežana, mura
Aleš Cipot
Stadio Rajko Štolfa v Sežani

Postavi obeh ekip

NK Tabor Sežana: Rener, Serge, Azinović, Nemanič, Kouao, Grobry, Salkić, Sever (od 79. minute Agnoleti), Mihaljević (od 42. minute Vukelić), Babić M., Laukžemis

NŠ Mura: Zalokar, Karničnik, Kaučič, Gorenc, Šturm, Maruško, Horvat, Brkić (od 75. minute Cipot T.), Filipović, Šušnjara (od 65. minute Kouter), Maroša

Tekmo v Sežani sodi Dejan Balažič iz Ljubljane. 

Po nekaj uvodnih podajah so v 4. minuti prvič na vrata nasprotnika streljali Muraši, poizkušal je Šušnjara, vendar je domači vrata bil dobro postavljen in je strel odbil. 

V 12. minuti so prvič resneje zapretili domačini. Z razdalje je poizkušal vratarja Mure presenetiti Mario Babić, vendar je Zalokar strel ubranil. 

V 13. minuti je Mura izvedla že četrti kot.

Po napaki v domači obrambi je Mura v 15. minuti izvedla hiter protinapad. Po strelu Maroše je žoga ponovno zletela v kot, od koder je predložek v igro poslal Brkić. Po zmedi v kazenskem prostoru je sodnik Balažič dosodil prosti strel domačim. 

mura, sežana, tabor
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

V 17. minuti se je za strel od daleč odločil Kouao, vendar je Zalokar bil na mestu. 

GOL: V 19. minuti je po podaji Babića s strelom z glavo vratarja Mure premagal Salkić in povedel domače v vodstvo z 1 : 0. 

v 28. minuti je Maruško streljal na gol gostujočega vratarja, vendar je slabo sprožil, zato je žoga zletela le v avt. 

V 39. minuti so črno-beli izvedli že osmi kot, izvajalec je bil Filipović. 

V 40. minuti je do strela prišel Maroša, vendar je žoga zletela mimo vrat Renerja. 

Glavni sodnik je dosodil dve minuti dodatka. 

stadion, tabor-sežana, tabor, sežana, mura
Aleš Cipot
Stadio Rajko Štolfa v Sežani

Začetek drugega polčasa. Pobudo so prevzeli domači, ki so tudi več napadali. 

V 57. minuti je po podaji Filipovića streljal Tomi Horvat, vendar je gostujoči vratar dobro posredoval. Ostaja pri vodstvu domačih. 

V 61. minuti je z velike razdalje nevarno sprožil Žan Karničnik, vendar je priložnost ostala neizkoriščena. 

Ob koncu 62. minuti je Sever imel priložnost, da poviša vodstvo domačih, vendar se je z obrambo izkazal Murin vratar Zalokar. 

V 64. minuti je glavni sodnik Balažič pokazal prvi rumeni karton na tekmi. Po nepravilnem zaustavljanju Brkića ga je dobil Mario Babić. 

GOL: Izenačenje na 1 : 1. S strelom po sredini je v 65. minuti zadel Tomi Horvat. 

V 72. minuti je imela Mura prosti strel. Žoga je po strelu Horvata zadela živi zid, takoj za tem pa še strel iz kota. 

V 85. minuti je nevarno streljal Laukžemis, vendar je Zalokar ob njegovem strelu dobro posredoval. Le nekaj trenutkov kasneje je poskušal še Babić, vendar je bila žoga odbita v sploh prvi kot Tabora na tekmi. 

GOOL: Po prekršku nad Šturmom je bil dosojen prosti strel za Muro. Po tem, ko je Tomi Horvat izvajal strel, je po rahli zmedi v kazenskem prostoru v 93. minuti za drugi gol črno-belih zadel Žan Karničnik. Mura prišla do zmage z 1 : 2 nad Taborom. 

Konec tekme. 

mura, sežana, tabor
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

stadion, tabor-sežana, tabor, sežana, mura
Aleš Cipot
Stadio Rajko Štolfa v Sežani

mura, sežana, tabor
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

Pred začetkom tekme sta priznanje Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) za uvrstitev v najboljšo enajsterico sezone 2019/2020 prejela Muraša Matic Maruško in Luka Bobičanec. 

zadnji-krog tabor-sežana mura