vestnik

Tekmovanja na pomurskih nogometnih zelenicah bodo v novi sezoni deležna sprememb. Kakšnih?

I.B., 22. 6. 2022
Niko Časar
S prihodnjo sezono bodo tekmovanja na pomurskih nogometnih zelenicah deležna nekaterih sprememb.
Šport

ŠNK Radgona in Prekmurec Dobrovnik, zmagovalca medobčinskih lig Murska Sobota in Lendava, se s prihodnjo sezono selita v Pomursko nogometno ligo (PNL). Obeta se tudi ustanovitev druge PNL.

S prihodnjo sezono bodo tekmovanja na pomurskih nogometnih zelenicah deležna nekaterih sprememb. Kot je za naš medij po koncu sezone povedal predsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Murska Sobota Danilo Kacijan, bo v novi tekmovalni sezoni ustanovljena še druga PNL. Ob pogoju, da bo dovolj klubov pokazalo interes in da bodo izpolnjevali potrebne kriterije z mlajšimi selekcijami. V tej ligi bi se znašle ekipe, ki so izpadle iz PNL, ter ekipe iz medobčinskih nogometnih lig Murska Sobota in Lendava, ki bodo izpolnjevale zahtevane pogoje. Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava, pa je dodal, da bi bilo glede na projekcijo, ki sta jo obe MNZ naredili, v prihodnji sezoni v PNL dvanajst klubov, v drugi PNL pa deset. Kacijan še pravi, da bodo klubi prijave za nastopanje v ligah v sezoni 2022/23 oddali v prihodnjih tednih, dokončna sestava lig pa naj bi bila znana do začetka julija. Prvenstvo se bo v ligah začelo v drugi polovici avgusta. Medobčinski ligi bosta ostali, ne glede na ustanovitev druge PNL. 

Žrebanje parov veteranske lige
Aleš Cipot
Kot je za naš medij po koncu sezone povedal predsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Murska Sobota Danilo Kacijan, bo v novi tekmovalni sezoni ustanovljena še druga PNL.

Nogometna zveza Slovenije je nedavno potrdila sestavo lig v državnih tekmovanjih. Iz Pomurja bo v prvi ligi Telemach tekmovala Nogometna šola Mura, v drugi slovenski ligi Nogometno društvo Beltinci Klima Tratnjek in Nafta 1903, v tretjo ligo so se z zmago v PNL brez kvalifikacij prebili nogometaši iz Ljutomera, v ženski elitni konkurenci bo naslov branil Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci, v futsal ligi pa bo še naprej tekmoval Meteorplast ŠIC bar Ljutomer. 

pnl, avtorajh-ljutomer, odranci
Miha Šoštarič
Avto Rajh Ljutomer je v sezoni 2021/22 zanesljivo postal prvak pomurske nogometne lige. V prihodnji sezoni bo nastopal v tretji slovenski ligi in s tem bo imelo to tekmovanje po dveh letih spet pomurskega predstavnika.

Osip mladih



Slavko Režonja se je ob našem pogovoru ozrl tudi na minulo sezono in poudaril, da je bila še vedno zaznamovana z epidemijo koronavirusa. Tako so se morali sprijazniti s tem, da je v MNZ Lendava ena članska ekipa usahnila pred začetkom tekmovanja, med tekmovanjem ena mlajša selekcija, po klubih pa se v igralskem kadru še vedno poznajo osipi. Predsednik se v prihodnje nadeja stabilizacije situacije, obenem pa se zaveda, da bodo v klubih spet morali začeti delati z najmlajšimi in jih vrniti na nogometne zelenice. »Nekatere vmesne generacije so skorajda izgubljene,« ugotavlja. Kot vzroka navaja prekinitev treningov v času epidemije in preveliko prikovanost na elektronske naprave. Osip mladih nogometašev je po njegovih besedah najbolj zaznati v generacijah od 5. razreda do 1. in 2. letnika srednje šole.

e3defbfbe6ca16e9a641a4b5aaf1a0c4
Nataša Juhnov
Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava, opozarja na posledice, ki jih je na področju nogometa in pri mladih pustila epidemija koronavirusa.

 

pomurski-nogomet danilo-kacijan slavko-režonja