vestnik

To je izid, ki Pomurke vodi naprej v Evropo

Vestnik, 13. 8. 2019
Nataša Juhnov
Bo Pomurkam uspelo?
Šport

Danes ob 17. uri v beltinskem športnem parku čaka nogometašinje ŽNK Pomurje Beltinci odločilna tekma v borbi za uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij za Ligo prvakinj. 

V tretjem krogu kvalifikacij v skupini 3 bodo Pomurke igrale proti škotskemu Hibernianu, istočasno pa se bosta v Murski Soboti med seboj pomerile nogometašinje Cardiffa in Nikeja. V igri za napredovanje v šestnajstino finala so le še Slovenke in Škotinje. Slednjim za napredovanje zadošča remi, medtem ko morajo pomurske nogometašinje za to, da zasedejo prvo mesto v skupini, Hibernian premagati z dvema zadetkoma razlike. Izid 1 : 0 bi jim zadostoval le v primeru, če Cardiff v Murski Soboti proti Nikeju ne vknjiži treh točk. Toda Gruzijke, ki so tokrat prvič v kvalifikacijah za Ligo prvakinj, so po dvema krogoma še brez točk.


Pomurke so nedeljo izkoristile za sprostitev, dan so preživele na Pohorju. V klubu pa pravijo, da je sedaj vse v njihovih rokah oziroma nogah. Danes v Beltince vabijo čim več gledalcev in navijačev, da skupaj dosežejo preboj v šestnajstino finala.



ŽNK Pomurje beltinci kvalifikacije za ligo prvakinj beltinci