vestnik

"To je tekma, za katero se na treningih trpi," pravi Bauer pred kvalifikacijskim dvobojem

Vestnik, 16. 11. 2020
Aleš Cipot
Generalka v nedeljo je uspela, misli so vsi v klubu sedaj že usmerili na sredino kvalifikacijsko tekmo proti Madžarkam.
Šport

Že smo poročali o tem, da so nogometašinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci včeraj s 7 : 0 premagale ŽNK Krim RollJet in si tako zagotovile dobro popotnico za sredino tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakinj.

Državno prvenstvo bo sedaj do sredine marca mirovalo, Pomurke pa vodijo več kot zanesljivo z vsemi zmagami. Najpomembnejša tekma pa nogometašinje čaka to sredo ob 13. uri, ko bodo v 2. krogu kvalifikacij Lige prvakinj v Gornji Radgoni gostile Ferencvaros iz Budimpešte. Zmagovalna ekipa se bo uvrstila v skupinski del Lige prvakinj. 

Trener ŽNK Nona Pomurje Beltinci Sandi Bauer je za klubsko Facebook stran strnil nekaj misli pred tem pomembnim srečanjem. Meni, da je madžarski klub zelo kvalitetna ekipa, ki ima odlične posameznice. "V zadnjem letu ali dveh so vložili v klub in akademijo ogromno denarja, se povezali z moško ekipo in prav tako - kot skoraj po vsej Madžarski - ji ogromno pomaga država. Finančni vložek v klub in ekipo je približno od 10- do 15-krat višji kot pri nas. Vendar ne igrajo ne denar in ne finance na igrišču, ampak 11 proti 11." Dodaja, da v klubu komaj čakajo začetek srečanja in obenem zatrjuje, da je to enkratna priložnost, da njegove varovanke naredijo lepo zgodbo tako zase, kot za klub in ženski nogomet v Sloveniji. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-radomlje, gornja-radgona, ženski-nogomet
Aleš Cipot
Sandi Bauer, trener ŽNK Nona Pomurje Beltinci

Bauer napoveduje, da bodo šli v tekmo brez pritiska obvezne zmage. Cilj nogometašinj je namreč napredovati iz tekme v tekme, iz izkušnje v izkušnjo in dozoreti. Želi si, da ekipa ostane skupaj vsaj še nekaj let, in še naprej dobro dela. "V sezoni 2021/22 je format Lige prvakov za punce veliko bolj podoben "pravemu" nogometu v Ligi prvakov, se pravi igranje v skupinah, je medijsko podprt, viden vsem, finančno podprt in glede na to, da smo si praktično že zagotovili tudi naslov in sodelovanje v ligi tudi za naslednjo sezono, še toliko bolj delamo na tem, da ostanemo skupaj in zdravi ter potem uspemo še bolj," je jasen trener.

Sredina tekma je po njegovih besedah namenjena igralkam, in sicer kot nagrada za vrhunsko delo skozi celotno leto in nagrada za vsa odrekanja. Dodaja, da je to tekma, za katero se na treningih trenira in trpi. Nogometašinje imajo sedaj nekaj časa za regeneracijo, jutri pa bodo opravile rahel trening z analizo in pripravo na sredin dvoboj. Bauer še poudarja, da se ne bojijo nikogar, simpatizerje kluba in ostale gledalce pa je povabil, da tekmo spremljajo preko spletnega prenosa na NZS. "Vi držite pesti, mi vsi, dekleta, trenerski tim, vodstvo kluba s predsednikom na čelu pa bomo naredili vse, da nam uspe," zaključi. 

žnk-nona-pomurje-beltinci kvalifikacije liga-prvakinj sandi-bauer