vestnik

To so novi državni prvaki v jadralnem letenju

Vestnik, 27. 7. 2021
FB Aeroklub Murska Sobota
Državno prvenstvo v jadralnem letenju.
Šport

V Murski Soboti sta se zaključila 30. državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju za člane in mladince ter mednarodno odprto prvenstvo Murska Sobota Open. Organizator tekmovanja je bil Aeroklub Murska Sobota, nastopilo pa je tudi nekaj pomurskih jadralnih letalcev.

V klubskem razredu je državno prvenstvo na vrhu zaključil Janez Stariha (3810 točk) iz Aerokluba ALC Lesce, drugi je bil njegov klubski kolega Boris Žorž (3712), tretji pa Sašo Petek (3581 točk) iz Aerokluba Postojna . Najboljši letalec iz Aerokluba Murska Sobota je bil Damjan Korpič (3023 točk), ki je tekmovanje končal na 11. mestu. Nastopila sta še Marijan Medič (1885 točk), ki je bil 16. in Jernej Jurhar (1676), ki je bil 17. Slednji je tekmoval tudi v mladinski konkurenci, kjer je s 1676 točkami osvojil šesto mesto. Mladinski državni prvak je postal Mark Travner (3555 točk) iz Aerokluba Celje, na stopničke sta stopila še Bernard Dobre (3544 točk) iz Aerokluba Postojna in Mark Polajžar (3372 točk), prav tako član celjskega aerokluba. 

aeroklub-murska-sobota, državno-prvenstvo, jadralno-letenje
FB Aeroklub Murska Sobota
Državno prvenstvo v jadralnem letenju.

V odprtem razredu je tekmovalo 18 jadralnih letalcev. Zmagal je Boštjan Pristavec (4019 točk) iz ALC Lesce, drugi je bil Anton Šibanc (3813 točk) iz Aerokluba Celje, tretji pa njegov klubski sotekmovalec Miha Berginc (3633 točk). 

"Letališče Murska Sobota se je zopet pokazalo kot dobro izhodišče za zanimivo in varno tekmovalno letenje na nebu Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. 43 tekmovalnih ekip zapušča Prekmurje zadovoljnih, tudi zaradi vseh ostalih danosti Prekmurja, ki omogočajo družinam tekmovalcev prijetno preživljanje prostega časa, v času, ko se tekmovalci potijo pod oblaki. To daje tekmovanju posebno družinsko noto, kar nas v aeroklubu še dodatno veseli," so ob koncu strnili v soboškem aeroklubu.

aeroklub-murska-sobota, državno-prvenstvo, jadralno-letenje
FB Aeroklub Murska Sobota
Državno prvenstvo v jadralnem letenju.

aeroklub-murska-sobota jadralno-letenje državno-prvenstvo