vestnik

Točke so tu, a tudi s sodnikovo pomočjo: Celje - Mura 1 : 3

Vestnik.si, 29. 4. 2022
Aleš Cipot
Celje : Mura
Šport

Celje in Mura sta odprla 33. krog prve lige. Sobočanom so bile točke nujno potrebne v boju za Evropo, medtem ko so Celjani lahko bili sproščeni, saj so bili brez pritiska, nazadnje pa so zabili kar šest zadetkov. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Celje: Rozman, Flis, Zec, Morozov, Brecl, Tomić kap., Šporn, Svetlin, Begić, Kuzmanović, Medved. Trener: Simon Rožman.

Mura: Zalokar, Karamarko, Balažic, Gorenc, Maruško, Pucko, Kous kap., Bobičanec, Horvat, Klepač, Daku. Trener: Damir Čontala.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

Srečanje vodi Aleksandar Matković z Raven na Koroškem. 

1: Začetek tekme. 

6: Se ponavlja zgodba s tekme z Radomljami? Mura je spet zatresla prečnik. Sprva je Bobičanec iz prostega strela, ki ga je priboril Daku, močno streljal, Rozman je žogo odbil samo do Pucka, ta pa je sprožil in zadel zgornji del prečnika. 

8: GOL 1 : 0 Jon Šporn! Da, zgodba s tekme z Radomljami se ponavlja. Takoj ko je Mura zatresla prečnik, je zatem dobila gol. 

Brecl je podal z desne strani, skok je dobil Morozov, ki je z glavo podal do Šporna, ta pa je bil s še enim soigralcem na desni strani povsem sam pred vrati in zadel po strelu z glavo. Popolni "blackout" Murine obrambe. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

12: Daku si je priboril žogo in jo poslal prek vrat.

13: Poskušal je tudi Horvat, a streljal mimo vrat.

18: Hiter napad Celjanov preko Kuzmanovića, ki je podal po tleh do Svetlina, ta pa je sprožil mimo vrat. Gostitelji so v teh trenutkih absolutno boljši nasprotnik.

37: Sedaj je Morozov zatresel prečnik. Tokrat Celjani niso imeli sreče, saj je bil Zalokar že premagan.

38: Po dolgem času dober strel Mure. Sprožil je Klepač, odlično pa je posredoval Rozman.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

40: Rdeči karton za Zeca! Po podaji Dakuja je Klepač krenil proti kazenskemu prostoru, na tla naj bi ga spravil Zec, sodnik Aleksandar Matković pa je na začudenje vseh izključil branilca Celja. Kar je bilo prestrogo, saj je Zec ob sebi imel še druge igralce Celja, pa tudi prekršek ni bil prav nič oster. Je zdaj Matković pomagal Muri in oškodoval Celjane? V sobi za VAR so po dvominutnem pregledu potrdili odločitev glavnega sodnika, čeprav je vse skupaj bilo zelo neprepričljivo.

41: Na koncu je bilo mnogo hrupa za nič, saj je Bobičanec iz prostega strela zadel le Begića, ki je za živim zidom ležal na tleh. V nadaljevanju akcije je Gorenc sicer zatresel mrežo, vendar je sodnik že prej zaustavil igro zaradi prekrška.  

44: Rumeni karton Gorenc, ki ne bo smel nastopiti v naslednjem krogu.

45: Po slalomu Begića in podaji je povsem sam do strela z glavo prišel Svetlin, a na srečo Mure meril mimo vrat.

45: Dve minuti dodatka.

45+1: Dober strel Dakuja je blokiral Brecl. 

45+2: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Celjani zasluženo vodijo proti Muri, ki je večino časa delovala nepovezano in zmedeno, v obrambi pa spet delala velike napake.

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Celju: Zaletel namesto Šporna. Mura nadaljuje z igralcem več, zahvaljujoč sodniku. 

47: Rumena kartona za Medveda in Balažica. 

49: Svetlin strelja nevarno, vendar za malo prek vrat.

50: Zadišalo je po že znanem golu Mure: Bobičanec je močno sprožil z daljave, Rozman je žogo komajda odbil, pred Horvatom pa je odlično posredoval Morozov. 

54: GOOOL 1 : 1 Mirlind Daku! Spet sta za zadetek poskrbela Klepač in Daku. Po izvrstni podaji Kousa je po desni strani pobegnil Klepač, ki je želel podati pred vrata, a je na koncu nevarno streljal, Rozman je spet slabo odbil žogo, Daku pa jo je iz bližine z glavo zabil v mrežo.  

59: Velika priložnost za Muro: po podaji Klepača je do strela z levico iz bližine prišel Horvat, vendar se je tokrat izkazal Rozman. 

60: Dvojna menjava pri Celju. V igri je tudi napadalec Ivan Božić. 

62: Odličen strel Bobičanca so komajda zaustavili Celjani. 

64: Sedaj pred vrati Mure nevaren Kuzmanović, a je še pravočasno iz gola stekel Zalokar in ujel žogo.

69: Mura z igralcem več se spravlja v nevarne situacije. Svetlin je vrhunsko podal do Božića na levi strani, ta pa je dobro streljal, vendar se je z obrambo izkazal Zalokar.

70: Menjava pri Muri: Šturm namesto Karamarka. 

74: GOOOOL 1 : 2 Luka Bobičanec! Tokrat izvrstna akcija Mure: Klepač je z leve strani podal povsem na desno stran, kjer je Bobi s pravo bombo poslal žogo pod prečnik. 

75: Po veliki napaki Zaletela Klepač zelo blizu zadetku, a je Rozman s svojo reakcijo žogo preusmeril v kot.

76: Menjava pri Muri: Ouro namesto Maruška. Še ena dvojna menjava pri Celju. V igri sta Sokler in Čop.

80: Zdaj je prodor Soklerja v kazenskem prostoru zaustavil Ouro, Celjani pa so jezni, ker sodnik tokrat ni dosodil ničesar.

81: Rdeči karton za Rožmanovega pomočnika Aleša Kačičnika. 

82: Rumeni karton za Zaletela, ki je s prekrškom zaustavil prodor Dakuja. 

86: Rumeni karton Sokler zaradi prekrška nad Bobičancem.

90: Dvojna menjava pri Muri: Kozar in Beganović namesto Bobičanca in Dakuja. 

90: Štiri minute dodatka.

91: Sedaj je prečnik zatresel še Klepač.

92: Po odlični podaji Kozarja je z desne strani sam pred vrata prišel Kous in se odločil za strel v bližnji kot, Rozman pa je z roko odbil žogo v kot. 

celje, mura
Aleš Cipot
Celje : Mura

94: Enajstmetrovka za Muro! Prodor Klepača je v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Flis in sodnik je pokazal na belo piko.

96: GOOOOOL 1 : 3 Tomi Horvat! Po dolgem pregledu v sobi za VAR je Horvat le prišel do strela z 11 metrov in zanesljivo zadel.

98: Konec tekme. 1 : 3. 

Mura je v drugem polčasu uprizorila zmagoviti preobrat, kar pa je bilo tudi pričakovano glede na to, da je imela ves ta čas igralca več na zelenici. Škoda, da je sodnik Aleksandar Matković s prestrogo izključitvijo Zeca pred koncem prvega polčasa tako vplival na igro, da Celjani v drugem delu niso imeli več pravega naboja in energije. Čeprav si sami tega vsekakor niso želeli, se bo sedaj drugod prav gotovo govorilo o sodniški pomoči črno-belim. Mura je v drugem polčasu prikazala nekaj zelo lepih akcij in bi morda zmagala tudi, če bi bilo razmerje sil enako. A za vedno bo ostalo vprašanje, kako bi se v resnici razpletlo srečanje, če bi Celjani ostali z vsemi možmi, saj so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik.  

022-7-celje mura mm
Martin Metelko

Sobočani so vsaj za zdaj skočili na tretje mesto, v naslednjem krogu pa bodo gostili Domžale. 

celje mura 33.-krog