vestnik

Tomaž ŠIC bar prepričljivo ugnal Vrhničane

Vestnik.si, 20. 11. 2020
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Siliko Vrhnika 8 : 2.
Šport

Prleška ekipa Tomaž ŠIC bar je v 7. krogu 1. SFL v Ljutomeru gostila vrhniški Siliko in slavila prepričljivo z 8 : 2 (5 : 1).

Med športne panoge, v katerih kljub podaljšanju epidemije lahko poteka državno prvenstvo, je bil pred kratkim uvrščen tudi futsal. Tako so z dvoboji 7. kroga prvenstvo nadaljevale ekipe v 1. slovenski futsal ligi. Prleška ekipa Tomaž ŠIC bar je v Ljutomeru gostila vrhniški Siliko in slavila prepričljivo z 8 : 2 (5 : 1).

futsal, tomaž-šic-bar, siliko-vrhnika
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Siliko Vrhnika 8 : 2.

Trener domače ekipe Matej Gajser je imel na razpolago vse igralce razen obolelega kapetana Urbana Goričana. Vrhniški zasedbi, ki jo vodi najboljši slovenski igralec futsala vseh časov Milivoje Simeunović, so se zoperstavili: Romih, Pšajd, Prijol (vratarji), Klanjšek, Marot (kap.), Kukovec, Plahuta, Vajda, M. Senekovič, Klemenčič, Vindiš, Miklašič in U. Senekovič. Gajser je Simeunovića presenetil z dvema enakovrednima četvorkama, ki sta se intervalno menjavali na parketu, ves čas pa je od svojih igralcev zahteval agresivno pokrivanje nasprotnika po celotnem terenu. Taktika se je obrestovala. Tomaž ŠIC bar je odigral najboljši, predvsem pa najučinkovitejši polčas v prvoligaški druščini. V prvih šestih minutah žoga sicer ni hotela v mrežo, nato pa so gostitelji v osmih minutah dosegli kar pet zadetkov. Novinec Niko Vajda (v 7. in 13. minuti) in Bojan Klemenčič (8, 9) sta bila uspešna po dvakrat, ko pa je Marko Senekovič (15) s svoje polovice matiral mladega vrhniškega čuvaja mreže Nejca Berzelaka, je bilo sanj gostov, da bi iz prleške prestolnice odnesli vsaj točko, konec. Nikola Jandrić je v 17. minuti s kazenskim strelom z desetih metrov – domačini so namreč izpolnili kvoto šestih prekrškov – dosegel zadetek za končni izid polčasa (5 : 1).

futsal, tomaž-šic-bar, siliko-vrhnika
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Siliko Vrhnika 8 : 2.

Po zanesljivem vodstvu so domači začeli varčevati moči za jutrišnje nadaljevanje prvenstva, ko bodo gostovali v Sevnici, kljub temu pa so morali gostje še trikrat po žogo v svojo mrežo. Zadela sta Marcel Vindiš (29, 40) in Aleš Marot (31), gostom pa je zadetek v drugem polčasu »poklonil« Aljaž Miklašič (40), ki je zadel lastno mrežo. »Dogovor iz slačilnice smo uspešno prenesli na parket in povsem nadigrali goste. Že na nekaterih prejšnjih tekmah smo pokazali dobro igro, vendar žoga ni hotela v mrežo. Tokrat je bilo drugače. Čestitke ekipi. S takšnim pristopom in učinkovitostjo smo lahko visoko na razpredelnici,« je po tekmi dejal predstavnik domače ekipe Matej Vrbančič. Tomaž ŠIC bar, ki je po porazih na prvih treh tekmah sezone sedaj našel tekmovalno formo, po sedmih odigranih tekmah s sedmimi točkami zaseda šesto mesto. V petek zvečer Prleki v 8. krogu gostujejo v Sevnici. 
futsal tomaž-šic-bar siliko-vrhnika