vestnik

Tomi Horvat najboljši mladi igralec 1. SNL

Vestnik.si, 22. 5. 2022
Aleš Cipot
Tomi Horvat
Šport

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je objavil seznam enajstih najboljših nogometašev, najboljšega nogometaša, najboljšega mladega nogometaša in najboljšega trenerja Prve lige Telemach v sezoni 2021/2022.

Najboljši mladi igralec v že enajstem izboru je postal nogometaš Mure Tomi Horvat, ki sestavlja tudi najboljšo enajsterico sezone. V njej je poleg Horvata še 6 nogometašev NK Maribor, 3 nogometaši FC Koper in 1 nogometaš NK Olimpija Ljubljana. 

Najboljšo enajsterico sestavljajo Ažbe Jug, Nemanja Mitrovič, Gregor Sikošek, Martin Milec, Antoine Makoumbou in Ognjen Mudrinski iz NK Maribor, Žan Žužek, Kaheem Parris in Lamin Colley iz FC Koper, Murstafa Nukić iz NK Olimpija Ljubljana ter Tomi Horvat iz NŠ Mura. 

Nagrade najboljšim bodo v dogovoru z Nogometno zvezo Slovenije podeljene v terminu žreba za novo tekmovalno sezono v 1. in 2. slovenski nogometni ligi, ki bo predvidoma junija na Brdu pri Kranju. 

Najboljši igralec 1. SNL v sezoni 2021/2022 je postal Ognjen Mudrinski, najboljši trener pa Zoran Zeljković iz FC Koper. 

spins tomi-horvat