vestnik

Tromejnik Kuzma državni podprvak v karateju

I.B., 1. 11. 2019
Osebni arhiv
Karateisti iz Kuzme so na državnem prvenstvu v Mariboru zasedli skupno drugo mesto.
Šport

V Mariboru je bilo državno prvenstvo v karateju, na katerem je sodelovalo sedem klubov zveze S.K.I.F. Slovenije. Udeležili so se ga tudi gorički karateisti.

V tehničnih disciplinah, kihon-dyu-ippon kumite in yako-soku kumite, so v ekipni razvrstitvi člani Shokotan karate kluba Tromejnik Kuzma postali državni podprvaki. Na višjo stopničko so stopili le člani kluba Kanazawa Karate-Do Maribor, tretja je bila ekipa Atom Domžale. Cankovski karateisti so bili šesti, gornjepetrovski pa sedmi. 


V posamičnih disciplinah so prvo mesto zasedli Luka Pavlinjek iz Shokotan karate kluba Cankova (med mladinci in starejšimi dečki), Emilija Malena Martinuzzi (starejše deklice) ter Tijan Grah in Nik Zrim (oba med malčki), vsi trije so iz kluba Tromejnik Kuzma. Med malčicami in malčki so posamično na drugo stopničko stopili Tijan in Eva Grah, ekipno pa Maksimiljan Markoč in Eva Grah (vsi Tromejnik Kuzma), med mladinkami pa iz gornjepetrovskega kluba Maša Sukič. Markoč je bil med malčki tretji, tako kot tudi ekipa Tromejnik Kuzma, ki sta jo sestavljala Gal Časar in Tijan Grah, med mlajšimi dečki. Časar je bil v posamični razvrstitvi v svoji kategoriji četrti, tako kot Nik Zrim med malčki. 

karate državno-prvenstvo tromejnik-kuzma cankova gornji-petrovci