vestnik

Tudi Pomurci na izjemno močnem turnirju v footgolfu

Vestnik.si, 14. 8. 2021
Matija Brodnjak
Ian Emeršič.
Šport

Footgolf klub Ptuj od petka do nedelje na domačem igrišču za golf gosti izjemno močan mednarodni turnir v footgolfu, na katerem bodo nastopili tudi Pomurci, ob njih pa še svetovni prvak iz Argentine.

Prijavljenih je bilo več kot 110 tekmovalcev iz osmih držav, kar pomeni rekordno udeležbo na footgolf turnirjih v Sloveniji. Na Ptuj je prišel tudi aktualni svetovni prvak Matias Perrone iz Argentine. V boju za najvišja mesta so tudi številni slovenski tekmovalci, v močni moški konkurenci pa je vsaj 20 footgolfistov, ki lahko osvojijo turnir.

footgolf, turnir, ptuj, matias-perrone
Matija Brodnjak
Matias Perrone na footgolf turnirju v Argentini.

Turnir si lahko ogledajo tudi gledalci, vstopnine ni, veljajo pa pravila PCT v skladu z organizacijo turnirja. Tekmuje se v naslednjih kategorijah: moški do 45 let, moški nad 45 let, ženske - absolutno, mladinci do 18 let in ekipno - troboj Slovaške, Madžarske in Slovenije (petek in sobota ob 17.00).

footgolf, turnir, ptuj, matias-perrone
Matija Brodnjak
Footgolf Open Ptuj 2019.

Petek je predviden kot uradni trening. Popoldan je predvidena ekipna tekma med Slovenijo in Slovaško, ki bo služila kot priprava na bližajoče EP 2021 na Madžarskem konec septembra v termalnem centru Bük.

DSC_3947_00001
Matija Brodnjak
Footgolf Open Ptuj 2021

Sobota - od 9.30 - 16.30, sledi tekma Slovenija - Madžarska ob 17.00

Nedelja - finalni dan - od 9.30 do 18.00.

matias-perrone, footgolf
Osebni arhiv
Svetovna prvaka Matias Perrone in Maradona.

Matija Brodnjak
Footgolf Open Ptuj 2021
footgolf turnir ptuj matias-perrone