vestnik

V Prlekiji bo prihodnji teden spet gostovala slovenska reprezentanca

Vestnik.si, 4. 2. 2023
NZS
Selektor slovenske ženske futsal reprezentance.
Šport

Ženska futsal reprezentanca bo prihodnji četrtek v Ljutomeru odigrala tekmo z Madžarsko.

Izbrana vrsta Draga Adamiča se bo z zahodno sosedo najprej pomerila na slovenski kulturni praznik v gosteh, prihodnji dan bo reprezentanco gostila v ljutomerski dvorani ŠIC. Tekma se bo začela ob 17.30. 



Za reprezentančno akcijo je vpoklicanih 15 igralk, selektor pa je s pripravami zadovoljen. Tudi s pristopom in fizično pripravljenostjo novink. Na treningih so poudarek dajali obrambi. "S povezano dozo agresivnosti in postavitvijo v obrambi ne bomo v sami igri toliko odvisni od dobrega dne golmank," je povedal. Tekmi zelo pričakuje, ker bo uvidel, koliko je ekipa napredovala in kako velik korak je naredila proti zgornjemu domu evropskega futsala. "O Madžarkah, polfinalistkah evropskega prvenstva, ne gre izgubljati besed, v Ljutomeru bomo gostili vrhunsko ekipo. Prepričan pa sem, da bodo naša dekleta šla na glavo v tekmo," tako Adamič. Madžarke se bodo na evropsko prvenstvo tako pripravljale tudi s pomočjo tekem proti naši izbrani vrstil. 

Adamič je še povedal, da si želi v Ljutomeru podporo s tribun. "Verjamem, da bodo naša dekleta dobila od publike dodaten impulz in bodo še nekaj več iztisnile iz sebe," je še dodal. Od reprezentance se poslavlja kapetanka Valentina Štebih, ki bo postala mama. Nova kapetanka bo tako Sergeja Kos.

futsal slovenska-reprezentanca ljutomer