vestnik

(FOTO) Boleč poraz Mure, Šimundža bo poiskal vzroke za poraz

Vestnik.si, 4. 10. 2020
Aleš Cipot
Bravo : Mura
Šport

Črnobeli so gostovali v Ljubljani. Pred začetkom veliko govora o mehkem igrišču in visoko pokošeni travi.

Bravo je po odličnem odprtju sezone – Ljubljančani so premagali Domžale in Gorico – nekoliko popustil. Varovanci Dejana Grabića so na zadnjih treh ligaških tekmah iztržili zgolj točko, za nameček pa so se v prvem krogu Pokala Pivovarna Union opekli še z drugoligašem iz Beltincev. Poraz z nizozemskim PSV-jem in izpad iz kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo pa ni vplival na domačo podobo Mure. Sobočani so uspešno serijo v Prvi ligi Telekom Slovenije nadaljevali tudi na Bonifiki. Mura s 13 točkami in enim prejetim zadetkom vodi v 1. SNL, Bravo je šesti s 7 točkami. Mura v zadnji sezoni na igrišču v Spodnji Šiški Brava ni premagala.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

Športni park Šiška Ljubljana, 400 gledalcev. Sodnik Matej Jug.

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo kap., Trontelj, Žinko, Kramarič, Kancilija, Ogrinec, Nukić, Šego. Trener: Dejan Grabič

Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Kozar kap., Horvat, Kouter, Bobičanec, Filipović, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

Zanimivo: Anže Bašelj in Nenad Protega v prenosu za TV Slovenijo ugotavljata, da je na zelenici v Spodnji Šiški visoka trava. Protega meni, da to ne odgovarja Muri, dejal pa je, da je priprava igrišča domena domačina. Dodal je še, da ima Murina igra glavo in rep in da so Sobočani ekipa, ki zna igrati na rezultat. 

Damjan Ošlaj je v izjavi pred tekmo napovedal, da bodo že od začetka poskušali voditi igro, a je obenem opozoril na mehko podlago in visoko travo. Če se bo treba prilagoditi, bomo morali igrati preskok igro, je napovedal pomočnik trenerja pri Muri. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

1. Polčas 

1: Začetek tekme 

10: Po izvrstni podaji Kousa Filipović strelja precej z leve strani, za malenkost mimo vrat, pri strelu pa ga je branilec tudi malce odrinil. 

15: Po kotu zelo nevaren strel Šegoja z glavo, ki je švignil le malce mimo vratnice gola Obradovića.

16: GOOOL 0 : 1 Luka Bobičanec! Šturm je podaljšal z glavo, Kouter nato z rahlim lobom našel Bobičanca, ki je pobegnil obrambi in na koncu po kratkem oklevanju z levico zadel levi spodnji kot vrat Brava.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

22: Kakšna sreča za Muro. Nukić in Šegu sta izigrala Gorenca in Šturma, ki je posredoval zelo nerodno, potem pa Šego sam v izjemno ugodnem položaju diagonalno strelja mimo vrat. 

25: Strel Brekala z glavo čez vrata. Mura v obrambi ne deluje najbolj prepričljivo.

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

27: Rumeni karton Šego zaradi prekrška nad Karničnikom.

29: Odličen strel Bobičanca. Vekić je poletel in z roko odbil žogo v prečnik in v kot.

39: Rumeni karton za Gorenca zaradi vlečenja za majico Šeguja.

40, 41: Ofenziva Brava: strel Šegoja komajda z nogo odbija Obradović, nato poskus Brekala odbija z golove črte Gorenc, v nadaljevanju akcije pa Ogrinec z volejem strelja za malo čez vrata. Mura krčevito brani svoje minimalno vodstvo.

44: GOL 1 : 1 Martin Kramarič! Zasluženo izenačenje Brava, njegov gol je kar nekako visel v zraku. Spet je bila z dolgo žogo za hrbet prelisičena Murina obramba, Karničnik in Kous nikakor nista mogla zaustaviti Nukića, Obradović je stekel iz vrat in skušal blokirati njegov strel, do odbitka pa je pritekel Kramarič in zadel skoraj nebranjeno mrežo.

45: Konec prvega polčasa. 1 : 1.

"Na našo igro vpliva težko igrišče. Ogrevali smo se v dežju, zdaj pa igramo v sončnem vremenu. Po našem zadetku smo preveč popustili. Čim prej moramo strniti vrste in zaigrati tako kot znamo," je po prvem delu dejal strelec gola za Muro Luka Bobičanec. 

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

51: Lep strel Horvata, Vekić pa se je spet izkazal s parado.

58: Rumeni karton Drkušić zaradi zadrževanja Filipovića. 

66: GOL 2 : 1 Vanja Drkušić! Kakšna slaba podoba Mure pred tem golom. Najprej igralci niso uspeli izbiti žoge, Kozar pa jo je povsem nespretno z glavo poslal v kot. Po tem je strel Žinka iz bližine Obradović odbil, v nadaljevanju akcije pa je po dolgi podaji Trontlja po strelu z glavo zadel Drkušić. Mura je v teh trenutkih neprepoznavna.

70: Rumeni karton Kozarja zaradi prekrška nad Kramarićem.

75: Trojna menjava pri Muri: Maroša, Cipot in Marič namesto Filipovića, Horvata in Kousa.

77: Rumeni karton Trontelj.

79: Menjava pri Bravu: Mensah namesto Šegoja.

81: Rumeni karton Kancilija zaradi udarca z glavo po zobeh Gorenca.

83: Rumeni karton Kramarič, ker je pohodil Karničnika.

90: Tri minute dodatka.

91: Menjava pri Muri: Lovrić namesto Šturma.

93: Konec tekme. 2 : 1. Prvi poraz črno-belih v tem prvenstvu.

Zaslužena zmaga Brava in najslabša predstava Mure v tej sezoni, predvsem katastrofalen je bil drugi polčas. O tem priča tudi končna statistika. Streli na vrata: Bravo 15, Mura 8; streli v okvir vrat: Bravo 6, Mura 5; koti: Bravo 7, Mura 4. Mura je imela le večjo posest (61%, Bravo 39%), vendar je Bravo to storil nalašč, saj je spet ugnal Muro tako kot v prejšnji sezoni, ko je bilo 1 : 0, s povsem zgoščeno obrambo, proti kateri črno-beli niso imeli nobenih idej. "Igranje na počasnem in težkem igrišču je naša pomanjkljivost, ki jo moramo odpraviti. Iz tega poraza se moramo nekaj naučiti," je po tekmi dejal kapetan Alen Kozar.  

bravo, mura
Aleš Cipot
Bravo : Mura

"Bravo je bil danes boljša ekipa. Ali gre naš poraz iskati v mentaliteti ali v težkem igrišču? To moramo še videti. Dejstvo je, da nam takšno igrišče nikakor ne odgovarja. Po drugi strani je bil nasprotnik, ki smo mu preveč dopustili, izjemno motiviran, kar je normalno. Pride tudi takšen dan. Nismo bili pravi in ne dovolj hitri ter predaleč od nasprotnikovih igralcev, tudi ko smo povedli z 1 : 0 in imeli še nekaj zrelih priložnosti. Tako da lahko ponovim še enkrat, da je Bravo tokrat zasluženo zmagal," pa je menil trener Ante Šimundža. 

mura nogomet