vestnik

Črno-beli so se rešili v zadnjih sekundah: Domžale - Mura 2 : 2

Vestnik.si, 1. 10. 2022
Aleš Cipot
Domžale : Mura
Šport

11. krog prve lige sta odprla Domžale in Mura, ki sta v prejšnjem krogu spravila v nejevoljo svoje navijače, saj sta po zgodnjem vodstvu svoji tekmi na koncu izgubila. Tokrat sta ostala v pat položaju. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Domžale: Mulalić, Mutavčič, Đurić, Markuš, Offenbacher, Kovačević, Durdov, Podlogar kap., Schoissengeyr, Jakupović, Alić. Trener: Simon Rožman.

Zaradi kartonov manjka Pišek, zaradi poškodb pa Klemenčič, Husmani, Vuk in Perc.

Mura: Mihelak, Pucko, Sadriu, K. Cipot, Beganović, Šimkus, Klepač, T. Cipot, Šroler, Kous kap., Daku. Trener: Damir Čontala.

Pri črno-belih je pravi osip igralcev. Zunaj kadra sta Obradović in Lorbek, zaradi poškodb manjkajo Bobičanec, Morris in Petković, zaradi bolezni pa Balažic.

Srečanje vodi Alen Bubek iz Nove Gorice. 

Pred začetkom je Arnel Jakupović prejel spominski dres za 100 odigranih tekem v prvi slovenski ligi.

1: Začetek tekme.

6: Po napaki Sadriuja je odlično pred Durdovom, ki je bil v idealnem položaju, žogo izbil Beganović.

7: Po bravuri Klepača mini pritisk Mure s T. Cipotom in Šrolerjem, a so se Domžalčani ubranili. 

10: Jakupović je nevarno streljal z daljave, Mihelak pa je uspešno odbil žogo. 

13: Po globinski podaji, ki je tokrat ni mogel zaustaviti Beganović, je do strela prišel Kovačević, a je poslal žogo mimo leve vratnice. 

20: Lepa podaja po tleh do Klepača, ki pa je bil že precej na desni strani, a je vseeno iztržil kot, iz katerega pa se potem ni izcimilo ničesar konkretnega. 

25: Prva velika priložnost za Muro: Klepač je na levi strani preigral dva branilca Domžal in nato streljal iz bližine z desnico, Mulalić pa je instinktivno z roko odbil žogo. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

29: GOL 1 : 0 Matej Podlogar! Popoln "blackout" Murine obrambe. Jakupović, na katerega so stekli vsi štirje branilci Mure, je na levi strani našel povsem prostega Podlogarja, ki je z desnico zadel z diagonalnim strelom po tleh.

31: GOOOL 1 : 1 Tio Cipot! Hiter odgovor Sobočanov. Šroler je natančno izvedel prosti strel, T. Cipot pa je z glavo poslal žogo v daljši kot vrat nemočnega Mulalića. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

34: Beganović močno strelja z desne strani, Mulalić pa izbija žogo. 

38: Po predložku Pucka z leve strani je Mulalić poletel v prazno, odbito žogo Mutavčića pa je precej na hitro prek vrat poslal Klepač.

40: Daku je ukradel žogo nezanesljivemu Mulaliću, vendar potem ni uspel najti prostega soigralca, ki bi poslal okroglo usnje v mrežo. 

45: Konec prvega polčasa. 1 : 1. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

Eksperimentalna ekipa Mure se sicer trudi ter ima prednost v strelih na vrata, kotih in posesti žoge, ob tem pa še precej razpoloženega Klepača, vendar sama tekma ni na zelo visoki kakovostni ravni. Za zdaj je bilo v prvem delu povsem vidno, zakaj

sta moštvi Mure in Domžal na petem in šestem mestu lestvice. No, morda pa nas bosta presenetila z boljšim drugim polčasom, saj je glede vprašanja zmagovalca še vse odprto.  

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Kuzmić namesto Pucka.

47: Neverjetno, kaj so zdaj zapravili Domžalčani! Ravno Kuzmića se je enostavno otresel Jakupović in z desne strani podal na levo do povsem prostega Kovačevića, ki je z enega metra bližine žogo z glavo poslal mimo vrat. Spet je slabo delovala Murina obramba, ki je imela tokrat srečo, da je Kovačević zgrešil nemogoče. 

51: Rumeni karton Offenbacher.

58: Nova menjava pri Muri: Maruško namesto Šimkusa.

60: Menjava tudi pri Domžalah: Saitoski namesto Kovačevića.

61: Še ena velika zgrešena priložnost domačih: po predložku Durdova z desne strani je ob levi vratnici iz neposredne bližine v skoku z nogo streljal Jakupović, a je zadel samo Mihelaka.

62: V hitrem protinapadu je bila nevarna Mura, Daku pa ni uspel priti do končnega strela in predložka.

63: Enajstmetrovka za Muro! Kous je v kazenskem prostoru domačih poslal žogo skozi noge Schoissengeyru, ta pa ga je nato zaustavil s prekrškom in Bobek je pokazal na belo piko.

64: Zgodovina se ponavlja: Daku je zelo slabo s svojim značilnim kratkim korakanjem izvedel najstrožjo kazen, ki jo je Mulalić ubranil.

65: Po kotu za Muro je še enkrat zelo dobro posredoval Mulalić. 

67: Menjava pri Domžalah: Strajnar namesto Podlogarja. 

71: Markuš je preigral obrambo Mure, a nato streljal mimo vrat.

71: Rumeni karton Sadriu.

72: Menjava pri Muri: Shabanhaxhaj namesto Šrolerja.

73: Rumeni karton Đurić. 

76: Sedaj je ob K. Cipotu v kazenskem prostoru padel Saitoski, enajstmetrovko pa so zahtevali domači, vendar se je Bubek odločil pravilno, da ni pokazal na belo piko. V nadaljevanju akcije je T. Cipot naredil prekršek na desni strani igrišča.

77: GOL 2 : 1 Ivan Durdov! Nepotreben prekršek T. Cipota je bil strogo kaznovan. Jakupović je poslal natančen predložek, Durdov pa je v skoku z glavo z rahlo parabolo poslal žogo v mrežo. Ob tem so Domžalčani v napadu na tla podrli K. Cipota, vendar Bubek ni dosodil nobenega prekrška, kljub ugovorom gostov.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

81: Rumeni karton Strajnar. 

83: Rumeni karton Gobcu, Rožmanovem pomočniku.

85: Rdeči karton Durdov! Domžalski napadalec je sprva prejel rumeni karton zaradi grobega prekrška nad K. Cipotom, po pregledu z VAR-om pa je Bubek spremenil odločitev in Durdova poslal z igrišča. 

90: Štiri minute dodatka.

domzale-mura
alesfevzer.com

94: GOOOOL 2 : 2 Mirlind Daku! Kosovski napadalec se je v svojem stilu odkupil za zgrešeno enajstmetrovko. Po predložku Shabanhaxhaja z desne strani je Daku z rahlim, a natančnim strelom z glavo z manjšim lobom pospravil žogo v desni spodnji kot vrat Mulalića. Mura se je v zadnjih sekundah rešila poraza.  

95: Konec tekme. 2 : 2. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

11.-krog domžale-mura plt