vestnik

(FOTO) Dva gola v Murini mreži, Olimpija zasedla prvo mesto na lestvici

Vestnik, 14. 2. 2021
Aleš Cipot
Olimpija : Mura
Šport

Ljubljanske Stožice so gostile derbi 21. kroga v prvi slovenski nogometni ligi. V prvem dvoboju aktualne sezone sta se ekipi razšli brez zmagovalca (0 : 0), v drugem so z minimalno zmago v soboški Fazaneriji slavili zeleni. Tudi tokrat so bili srečnejši Ljubljančani, ki so slavili z 2 : 0.

Začetni enajsterici: 

NK Olimpija: Frelih, Delamea, Korun, Pavlović, Ostrc, Elšnik, Fink, Perović, Pungaršek, Ivanovič, Vombergar.

NŠ Mura: Obradović, Travner, Gorenc, Maruško, Kous, Kouter, Antolin, Pucko, Bobičanec, Klepač, Maroša. 

Sodniki: Matej Jug, Manuel Vidali, Adis Habibović, Alen Borošak.

Začetek tekme. 

V uvodnih minutah imajo terensko posest Ljubljančani, v 2. minuti pa se je Klemen Pucko v protinapadu po lepi podaji Aljaža Antolina znašel v prepovedanem položaju. 

V 8. minuti so črno-beli prvič zapretili, streljal je Bobičanec, vendar meril mimo gola. V 12. minuti je v kazenskem prostoru preigraval Maroša, ni pa uspel udariti proti vratom Freliha.

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Na drugi strani so prvič poskusili tudi Ljubljančani, nevarnosti za Obradoviča pa ni bilo, saj je strel letel mimo vratnice. Dve minuti pozneje je streljal še Vombergar, njegov poskus pa je bil previsok. 

V 20. minuti je Bobičanec prvič podal iz kota, akcijo pa so igralci Olimpije hitro prekinili. 

V 27. minuti se je v nevarni akciji znašel Ivanović, ki je podal proti Vombergarju, vendar ta do žoge ni prišel. Še bolj nevarno je bilo v 29. minuti po podaji iz kota. Žoga se je odbijala, na koncu pa zletela za zadnjo črto.  

Pungaršek je prvi igralec, ki je na srečanju porumenel. Kazen si je prislužil v 36. minuti, po tem, ko je storil prekršek nad Puckom. V 42. minuti je bil kot prvi pri Muri kaznovan Antolin. 

V 44. minuti je Antolin podal proti Pucku, ki je tekel proti kazenskemu prostoru. Muraš je padel ob Korunu, sodnik Jug pa ni piskal prekrška in s tem poskrbel za nekaj negodovanja na črno-beli klopi. 

V sodnikovem podaljšku je porumenel še Maruško, ki je storil prekršek nad Ivanovićem. Elšnik je podal s prostega strela, nevarnosti za vrata Mure pa ni bilo. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Konec prvega polčasa.  58 odstotkov igranega časa je bila pri žogi Mura, ki je sprožila dva strela, medtem ko Olimpija šest. Noben strel v prvem polčasu pa ni letel v okvir gola. 

Drugi polčas.

Pucko je v 49. minuti priigral kot za Muro. Bobičanec je podal, v kazenskem prostoru pa razčistil Pungaršek. 

Bobičanec je v 57. minuti iz kota podal z desne strani, tudi tokrat pa črno-beli niso uspeli resneje ogroziti vrat Freliha. 

V 62. minuti se je zatresel gol Matka Obradovića, vendar je bil Vombergar v prepovedanem položaju. Ostaja pri začetnem izidu. 

Čas je za prve menjave. Stanković je opravil kar trojno. Perovića je zamenjal Kurež, Finka Boakye, Ostrca pa Kapun. Pri soboški zasedbi je zelenico zapustil Kous, v igro pa je vstopil Karničnik. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Kurež je v 70. minuti podal v kazenski prostor, kjer pa je bil Vombergarjev strel z glavo previsok. 

V 73. minuti je Pucka zamenjal Tomi Horvat. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

Kouter je imel lepo priložnost v 75. minuti. Po podaji Karničnika je streljal z roba kazenskega prostora, Frelih pa je bil na mestu. Nekaj trenutkov pozneje se je v protinapadu znašel Maroša, stranski sodnik pa je dvignil zastavico. 

76. minuta: 1 - 0. Po tem, ko Mura ni izkoristila priložnosti, je na drugi strani udaril Ivanović. Streljal je v daljši kot Obradovića in Olimpijo popeljal v vodstvu. 

79. minuta: 2 - 0. Tokratni strelec je bil Kurež. Z glavo je po podaji Ivanovića zadel ob Travnerju. 

Šimundža je iz igre potegnil Antolina in Klepaća, v igro pa poslal Filipovića in Kaia Cipota.

Nekaj minut pred koncem je rumeni karton dobil Kouter, kar pomeni, da bo manjkal na naslednji tekmi.  

Na klop se seli še Vombergar, namesto njega v igro vstopa Sešlar. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

V 89. minuti se je v priložnosti znašel Maroša, žogo pa je Frelih izbil v kot. Nevarnosti za znižanje vodstva domačih ni bilo. 

Tri minute sodniškega podaljška. 

Konec tekme. Olimpija je zmagala z 2 : 0.

stožice nš-mura nk-olimpija derbi plts