vestnik

Mura ugnala Sturm Graz z 2 : 0

Vestnik.si, 4. 2. 2022
Aleš Cipot
Mura : Sturm
Šport

V generalki pred nadaljevanjem prvenstva se je Mura v Termah Čatež v pripravljalni tekmi pomerila s starimi znanci iz aktualnega evropskega tekmovanja.

Pri Muri je prvič v vratih novi vratar Marin Ljubić.

Mura: Ljubić, Balažic, Maruško, Pucko, Kous kap., Ouro (Kozar, 46), Lorbek, Šturm, Horvat, Bobičanec, Mulahusejnović. Trener: Damir Čontala.

Od 64. minute so zaigrali še: Zalokar, K. Cipot, Bagola, Beganović, T. Cipot, Kompan Breznik, Lotrič, Klepač, Kasalo.

Sturm: Schützenauer, Stankovič, Prass, Højlund, Jantscher, Niangbo, Gazibegović, Hierländer kap., Geyrhofer, Affengruber, Dante. Trener: Christian Ilzer.

17. minuta: GOOL 1 : 0 David Affengruber (avtogol)! Na desni strani sta lepo kombinirala Horvat in Bobičanec, slednji je ostro podal pred vrata, kjer je do žoge skušal priti Lorbek, Affengruber pa je podstavil nogo in prevaral svojega vratarja, preko katerega je okroglo usnje pristalo v daljšem kotu vrat. 

24. minuta: Velika priložnost za Muro: po podaji Bobičanca si je žogo v sredini dolgo nastavljal Šturm, nato pa sprožil mimo desnega zgornjega kota vrat Sturma.

38. minuta: Spet lepa akcija Mure z desne strani, ki jo je z asistenco skušal zaključiti Kous, a so Avstrijci v zadnjem hipu žogo izbili v kot.

45. minuta: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

Zasluženo vodstvo Mure, ki je nekajkrat zablestela s hitrimi protinapadi, predvsem po desni strani, v obrambi pa ni dopustila Sturmu nobene resne priložnosti. 

mura, sturm
Aleš Cipot
Mura : Sturm

46: Začetek drugega polčasa. Sturm je opravil veliko zamenjav. Na klopi za rezerve so bili: Marić, Borković, Sarkaria, Komposch, Jäger, Kuen, Kronberger, Ingolitsch, Lang, Ljubić, Trummer in Wels. Pri Muri je v igro vstopil Kozar namesto Oura. 

61: Kakšna priložnost za Muro! Vratar in branilec Sturma se nista razumela, do žoge pa je prišel Mulahusejnović in namesto praznih vrat zadel samo zunanji del vratnice. Njegova napaka, to bi enostavno moral zadeti.

64: Menjava "narodov" pri Muri, če se malce pošalimo: v igro je vstopilo kar devet novih igralcev, med njimi tudi vratar Zalokar namesto Ljubića.  

69: Po prostem strelu, ki ga je priboril Kasalo, Klepač pošilja žogo natančno v naročje vratarju Sturma, ki se piše (skoraj) enako kot prekmurski igralec, namreč Luka Marić.

70: Strel Ingolitscha iz daljave, žoga pa za malo po tleh mimo desne vratnice. 

72: Rumeni karton Kuen. 

75: Nevaren prosti strel Sarkarie, Zalokar pa se je izkazal z obrambo.

76: Ljubić strelja iz bližine, črno-beli v zadnjem trenutku izbijajo v kot. 

80: Sturm je v zadnjih minutah nevarnejši. Po podaji z leve strani je bil pred vrati za malenkost prekratek Kronberger. 

84: GOOOL 2 : 0 Mitja Lotrič! Po lob podaji Bagole je slabo postavljeno zanko prepovedanega položaja izkoristil Lotrič, ki je ostal sam pred vrati in zadel iz prve z diagonalnim strelom z levico. 

88: Sedaj Kuen strelja po tleh in pošilja žogo po tleh za malenkost mimo vratnice.

90: Minuta dodatka.

90+1: Konec tekme. 2 : 0. 

Po številnih menjavah je bila Mura nekoliko slabša kot v prvem polčasu, v zadnji četrtini je bil Sturm nevaren in imel nekaj lepih priložnosti, a so črno-beli nato izkoristili napako v obrambi Avstrijcev, čeprav bi morali že pred tem izkoristiti še eno, vendar je takrat Mulahusejnović zgrešil prazna vrata. 

Za Muro je to bila generalka pred sredino tekmo z Olimpijo v Stožicah, Sturm pa bo jutri v Čatežu odigral še pripravljalno srečanje z Bravom, ki bo po Olimpiji naslednji nasprotnik Mure v državnem prvenstvu. 

NŠ Mura Facebook
Generalka Mure v Čatežu.
mura sturm-graz pripravljalna-tekma terme-čatež