vestnik

(FOTO) Branilci naslova izpadli že na začetku

Vestnik, 22. 10. 2020
Aleš Cipot
Drava : Mura
Šport

V Športnem parku Zavrč sta se v 2. krogu Pokala Pivovarna Union pomerili NK Drava Dakinda Ptuj in NŠ Mura. Domači so pripravili prvovrstno presenečenje, saj so z dvema goloma nadigrali Muraše in jih tako izločili iz nadaljnjega pokalnega tekmovanja.

Ptujska Drava je v 1. krogu pokala premagala NK Koroška Dravograd s kar 6 : 0, za nogometaše Mure, lanske pokalne zmagovalce, pa je to prva tekma v letošnji sezoni pokalnega tekmovanja.  

Postavi obeh ekip

NK Drava Ptuj: Klasinc, Gasman, Piras, Kralj, Martinčevič (Drevenšek, 33), Onelson (kap.), , Krieziu, Kintana, Marcius, Kahrimanovič (Bah, 69), Đurič (Šlamberger, 88)

NŠ Mura: Zalokar, Lovrić (Kous, 61), Karničnik, Travner (Bobičanec, 81), Marič, Kouter (kap.), Brkić (Horvat, 46), Šturm, K. Cipot (Žižek, 68), Maroša, Filipović

Sodniki: Bojan Tkalčič (glavni sodnik), Primož Perger (1. pomoč), Denis Horvat (2. pomoč).

Tekmo osmine finala, ki poteka brez gledalcev, lahko spremljate v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, za vas pa jo spremljamo tudi na vestnik.si. 

Mura je v uvodnih minutah prevzela vajeti v svoje roke, ki pritiska visoko na polovici Drave. 

V 14. minuti je bilo prvič nevarno pred vrati domačih, nevarno je zapretil Marko Brkić.

V 19. minuti so do prve podaje iz kota prišli črno-beli, žogo je v igro poslal Brkić, v 21. minuti pa so do prve podaje iz kota prišli še domači. 

V 27. minuti je želel domačega vratarja Klasinca presenetiti Cipot, vendar je bil vratar na mestu.

drava, mura
Aleš Cipot
Drava : Mura

V izteku 29. minute je Mura zapretila preko Maroše, vendar je ostalo pri rezultatu 0 : 0. Vratar Klasinc je bil dobro postavljen. 

V 41. minuti je glavni sodnik Bojan Tkalčič pokazal prvi rumeni karton na tekmi, prejel ga je Matic Marcius. 

drava, mura
Aleš Cipot
Drava : Mura

Konec prvega polčasa brez sodniškega dodatka. 

GOL: V 48. minuti je glavni sodnik pokazal na najstrožjo kazen za Dravo. Uspešen je bil Matic Marcius, ki je povedel Dravo v vodstvo z 1 : 0. 

Po prejetem zadetku so začeli črno-beli bolj pritiskati na gol domačih, nevarno je bilo v 58. minuti, ko je Amadej Maroša natančno podal do Andrije Filipovića, ki pa žoge ni najbolje zadel. 

Po nekajminutnem pritisku črno-belih so ponovno vajeti v svoje roke vzeli domačini. V 62. in 67. minuti so nevarno zapretili proti vratom Zalokarja. 

GOL. V 79. minuti je žogo po podaji iz kota dobro zadel Gabriele Piras in povedel Dravo v vodstvo z 2 : 0. 

Glavni sodnik je pokazal dve minuti sodniškega dodatka. 

Konec tekme. 

nš-mura drava-ptuj pokal-pivovarna-union