vestnik

(FOTO) Pomurske nogometašinje z devetimi igralkami izpadle iz boja za ligo prvakinj

R.Š., 21. 8. 2021
Vestnik
ŽNK Pomurje-Zhytlobud
Šport

Ekipa ŽNK Nona Pomurje se je v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakinj v Gornji Radgoni merila z ukrajinskimi prvakinjami WFC Kharkiv.

Ekipa ŽNK Nona Pomurje je proti Ukrajinkam napadala zmago na finalnem obračunu kvalifikacijskega turnirja, ki prinaša napredovanje v UWCL. "Naloga ni lahka, a skupaj in s pravim pristopom nam lahko uspe," so pred tekmo zapisali v klubu državnih prvakinj na družbenem omrežju.

Pomurke so nazadnje s 6 : 1 premagale latvijski klub Rigas, zmagovalec današnjega obračuna pa se bo uvrstil v drugi krog kvalifikacij, kjer ga čaka tekma doma in v gosteh, nagrada pa bo uvrstitev v skupinski del Lige prvakinj.

19'. Ob dobrem predložku je Sadikoglu pospravila žogo za hrbet Vambergerjeve. Pomurke v zaostanku.

36'. Kaja Korošec je z enajstih metrov poravnala izid. Pomurke do izenačenja z devetimi igralkami, saj sta bile izključeni Špela Rozmarič, ki je dobila neposredni rdeči karton, in Lucija Kos, ki je morala predčasno pod tuš zaradi dveh rumenih kartonov.

41'. Novo vodstvo Ukrajink. Po lepi akciji je za 2:1 zadela Olha Ovdiychuk.

50'. Zvišanje vodstva. Po golu Olhe Boychenkove imajo Pomurke še težje delo.

57'. Nezbranost v obrambi naših prvakinj in še četrti gol v mreži Vambergerjeve.

90' Konec evropske poti za pomurske nogometašinje. Delilke pravice z glavno sodnico Ewo Augustyn na čelu so si prislužile žvižge domače publike.

žnk-pomurje ženski-nogomet liga-prvakinj