vestnik

(Pokal) Nič ni bilo s povratkom črno-belih. V osmino finala iz Pomurja le Nafta

Vestnik.si, 9. 11. 2022
Aleš Cipot
Celje : Mura
Šport

Potem ko so črno-beli v prvenstvenem derbiju z Mariborom doživeli težak poraz, jih je že čakalo pokalno srečanje v Celju. A kljub trudu se niso uspeli uvrstiti v osmino finala. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Celje: Rozman, Zec, Vuklišević, Morozov, Ajhmajer, Zabukovnik, Kouter kap., Popović, Matko. Gbamble, Ikwuemesi. Trener: Roman Pilipčuk.

Mura: Mihelak, Pucko, K. Cipot, Balažic, Kuzmić, Maruško, Bobičanec kap., Klepač, Beganović, Daku, Šroler. Trener: Damir Čontala.

Srečanje vodi Rade Obrenović iz Ljubljane. 

1: Začetek tekme.

2: Nevaren strel Ikwuemesija, vendar prek vrat. 

6: Strel Bobičanca z daljave z levico, Rozman z nekaj težavami odbija. 

7: Hiter protinapad Celja, po katerem je po podaji Ikwuemesija z desne strani med branilcema Mure prodrl Gbamble, a na koncu ni imel prave moči za dober strel, zato je bil Mihelak na mestu. 

11: Popović je poskusil z desnico s prostega strela z leve strani, vendar ni presenetil Mihelaka. 

12: Gbamble je na levi strani preigral Kuzmića in nastavil žogo Popoviću, ta pa jo pošilja prek vrat. 

13: Matko je spet prodrl na levi strani in podal do Ikwuemesija, ta pa je iz ugodnega položaja streljal močno prek vrat. 

21: Lepa dolga podaja Maruška na levo stran do Pucka, ki je prodrl in podal v sredino, kjer pa je tik pred strelom spodrsnilo Beganoviću in domači so se rešili nevarne situacije. 

23: Matko je podal z desne strani, Mihelak je v letu odbil žogo le do Morozova, ki je sprožil, a zadel le Balažica, nato pa je s škarjicami poskušal Gbamble, ki se je ob tem poškodoval.

26: Že menjava: namesto Gbambleja vstopa Bizjak. 

27: Rumeni karton za Beganovića, ki je šel z visoko dvignjeno nogo nad Rozmana, vendar ga ni močno zadel. Sreča, da danes ne sodi Antič, ker bi Beganovića zdaj že izključil. 

32: Po kotu in podaji z glavo je Mihelak pred Matkom sprva slabo posredoval, a nato vendarle odbil žogo v polje.

33: V protinapadu odlična akcija Klepača, ki je sprožil z desnico in le za kakšen centimeter zgrešil vrata.

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

34: GOL 1 : 0 Denis Popović! Celjani pa zadevajo na drugi strani. Bizjak je na desni ušel Pucku in podal pred vrata, v drsečem startu je žogo v vratnico odbil Cipot, ta je prišla do Ikwuemesija, ki jo je poslal na desno do Popovića, ta pa je zadel z merjenim strelom z levico. 

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

45: Dve minuti dodatka.

45+2: Konec prvega polčasa. 1 : 0. 

Zasluženo vodstvo Celjanov, ki so imeli neprimerno več nevarnih strelov in so bili tehnično boljši, medtem ko Sobočani razen nekaj samostojnih akcij niso uspeli povezati skoraj nobenega napada, čeprav se občasno trudijo pritiskati na zadnjo vrsto domačih. Vprašanje je sicer, kaj bi bilo, če bi Klepač zadel v 33. minuti, vendar pa je dejstvo, da Murina boka slabo delujeta, zato ju gostitelji zlahka prebijajo. Črno-beli bodo morali prestaviti višje v drugem delu, če se nočejo prehitro sprijazniti z izpadom iz tekmovanja. 

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Šimkus namesto Pucka. 

50: Velika priložnost za drugi celjski zadetek: Kouter je močno streljal iz povsem desne strani, Mihelak je žogo odbil le do Matka, ki je sprožil po tleh, Mihelak pa se je izkazal s fantastično obrambo in rešil svojo ekipo.

51: GOL 2 : 0 Lovro Bizjak! A ne za dolgo. Po kotu Popovića je med Bobičancem in Dakujem najvišje skočil Bizjak in žogo z glavo pospravil v desni kot vrat. 

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

52: GOOOL 2 : 1 Mirlind Daku! Takoj odgovor Mure. Bobičanec je pobegnil po levi strani in podal pred vrata na desno, kjer je Daku iz bližine brez težav zadel.

56: Velika priložnost za Muro. Beganović si je na desni strani s pomočjo rok priboril žogo pri Morozovu, ki je samo obstal, Obrenović pa ni dosodil ničesar. Zato je Beganović podal do Klepača, ki je malce požongliral z žogo in streljal z desnico iz lepega položaja, a je znova za malo zgrešil vrata.

57: Rumeni karton za Bizjaka, ki je ugovarjal zaradi nedosojenega prekrška nad Morozovom. 

66: Po nepotrebnem podajanju pred svojimi vrati so gostje naredili dve napaki, ki ju je na koncu moral s posredovanjem reševati Mihelak.

67: Hiter protinapad Ikwuemesija po levi strani in strel z desnico, vendar je zadel le Matka, od katerega se je žoga odbila v golavt. 

69: Visoka podaja Koutra do Matka, ki je iz bližine poskušal z glavo, a Mihelaka ni zmedel.

70: V naslednji novi akciji Celja je Matko nastavil žogo Koutru, ta pa strelja močno prek vrat. 

72: Spet Mihelak rešuje Muro. Po podaji Ajhmajerja z desne strani je dobro streljal Matko, a se je soboški vratar pravočasno vrgel na tla. 

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

74: Odlična globinska podaja Bobičanca do Dakuja, pred katerim pravočasno posreduje Rozman.

75: Menjavi pri Muri: Kompan Breznik in Shabanhaxhaj namesto Kuzmića in Šrolerja. 

79: Menjava pri Celju: Janjičić namesto izčrpanega Popovića. 

81: Spet odlična podaja Bobija po tleh, pred Klepačem pa v zadnjem hipu posreduje Ajhmajer.

82: Do strela z levico se je priboril Shabanhaxhaj, a je bil Rozman na pravem mestu.

83: Menjava pri Celju: Vrbanec namesto Koutra. 

86: Znova si je žogo priboril Shabanhaxhaj in jo poslal do Beganovića, ki je podal pred vrata, kjer je bil prekratek Daku. 

89: Odlična dvojna kombinacija Klepača in Bobičanca, po kateri je slednji streljal s popolnoma leve strani in žoga bi končala v mreži, če je ne bi Rozman odbil prek prečnika v kot.

90: Štiri minute dodatka.

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

91: V protinapadu je Matko za sabo pustil Šimkusa in podal pred vrata do Ikwuemesija, ki je bil sam in streljal po tleh, še enkrat več pa Muro še v igri drži Mihelak. 

95: Rumeni karton Zec.

96: Skoraj neverjetna scena. Po pravem obleganju Mure in kotu za črno-bele je naprej prišel tudi Mihelak in na koncu ravno on sprožil odlično iz obrata z levico, a točno po sredini vrat, kjer je bil Rozman in ujel žogo. Mihelak je bil danes daleč najboljši igralec gostov. 

96: Konec tekme. 2 : 1. 

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

Po zelo slabem začetku drugega polčasa so črno-beli dobili še usodni drugi gol in šele po njem se je zdelo, da so se predramili. Odigrali so bolje, hitreje in nevarneje, vendar ob tem puščali veliko prostora za celjske protinapade, a soboško moštvo je ves čas v igri s svojimi obrambami držal Mihelak. Po pritisku v sodnikovem dodatku je imel celo največjo priložnost za izenačenje. Končni izid nekako kaže tokratno razmerje moči med Celjem in Muro, res pa je škoda, da se je žreb tako poigral in črno-belim že v tako zgodnji fazi namenil težkega nasprotnika, medtem ko so ostali prvoligaši imeli zelo lahko delo. V nedeljo pa v Fazaneriji v prvenstvu ne sme biti izgovorov. Gorica mora pasti.   

celje, mura, pokal
Aleš Cipot
Celje : Mura

Ostali današnji izidi pomurskih predstavnikov v pokalu Pivovarne Union: Rogaška - Odranci 7 : 0 (Neskić 2, Drobne 2, Mihalić, Musulin, Anković) , Zavrč - Serdica 2 : 0 (Predikaka, Zorko), Olimpija - Ljutomer 4 : 1. Kot kaže, se bo v osmino finala iz Pomurja uvrstila le Nafta. 

pokal-pivivarna-union celje mura