vestnik

Še tretja zaporedna zmaga: Tabor - Mura 0 : 4

Vestnik.si, 23. 10. 2022
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura
Šport

V 14. krogu prve lige so nogometaši Mure gostovali pri Taboru. Med tednom se črno-beli niso ravno proslavili v pokalu, so pa bili Gančani odlična priprava za grbasti teren v Sežani. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Tabor Sežana: Koprivec kap., Živulić, Ovsenek, Kouao, Letaj, Kaleba, Kocić, Korošec, Khali, Hameed, Nikolić. Trener: Dušan Kosič. 

Mura: Mihelak, Sadriu, K. Cipot, Balažic, Beganović, Maruško, T. Cipot, Klepač, Bobičanec, Kous kap., Daku. Trener: Damir Čontala. 

Srečanje vodi Rade Obrenović iz Ljubljane. 

1: Začetek tekme. 

tabor, mura
Loris Cipot
Tabor : Mura

11: Prva večja priložnost za Muro: po desni strani je pobegnil Beganović in podal v sredino, kamor je pritekel T. Cipot in skušal s kratkim strelom, a je bil Koprivec pravočasno na žogi. 

18: Zelo nevaren strel Tabora: po podaji Kalebe z leve strani je z levico z 22 metrov sprožil Khali, žoga pa za malenkost mimo vratnice.

18: V protinapadu je T. Cipot po diagonalnem strelu z leve strani iztržil kot. 

19: GOOOL 0 : 1 Gregor Balažic! Po kotu Bobičanca z desne strani je na bližnjo vratnico pritekel Balažic in z diagonalnim strelom z glavo pospravil žogo v mrežo. Glede na doslej videno bi lahko rekli, da je to zasluženo vodstvo Mure, ki prevladuje na sredini igrišča. 

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

25: GOOOOL 0 : 2 Mihael Klepač! Največ zaslug za ta zadetek ima Daku, ki je na levi strani sprejel globinsko podajo, preigral branilca in nakazal strel, nato pa idealno podal do Klepača, ki mu ni bilo težko z mirnim strelom po tleh poslati žogo v mrežo. Krasna akcija, s katero je Daku ubil dve muhi na en mah. 

27: GOOOOOL 0 : 3 Amar Beganović! Šov Mure se nadaljuje. Kous si je na desni strani priboril žogo, stekel proti sredini in nato podal pred bližnjo vratnico, kamor je pritekel Beganović in iz neposredne bližine brez težav zadel. Obramba domačih je v popolnem razsulu. 

33: GOOOOOOL 0 : 4 Mihael Klepač! Rapsodija v črno-belem oziroma zlatem, saj so tokrat barve Mure zlate. Po še eni napaki gostiteljev sta do žoge prišla Beganović in Kous, kapetan gostov pa je z asistenco z desne strani našel Klepača ob levi vratnici, ki je tokrat zadel z diagonalnim strelom z levico. 

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

38: Lepa visoka podaja Klepača do T. Cipota, ki je streljal z zatiljem, a je bil Koprivec tokrat na pravem mestu.

39: Zdaj je Khali vendarle zadel mrežo z levico, vendar gol ne velja zaradi prepovedanega položaja, v katerem je bil Kocić, ki je podal Khaliju.

41: V izjemni priložnosti Daku, ki je bil sam pred vrati po podaji Kousa z desne strani, a tokrat je kosovski napadalec neznačilno zanj z levico streljal preveč nonšalantno mimo vrat. 

43: Po še eni veliki napaki branilcev domačih in Koprivca je žogo prestregel Klepač in podal do T. Cipota, ki je iz bližine nastreljal enega od gostiteljev. A tudi če bi zadel, gol ne bi veljal, saj je bil dosojen prepovedan položaj.

45: Minuta dodatka.

46: Konec prvega polčasa. 0 : 4.

tabor, mura
Loris Cipot
Tabor : Mura

Napadalna rapsodija črno-belih v zlatem, pri katerih je eden boljši od drugega: Klepač dva gola, Kous dve asistenci, Beganović en gol, Balažic en gol, Daku ena asistenca, Bobičanec ena asistenca. Kaj se še lahko zgodi v drugem delu? Pri domačih je nevaren edino Khali, ki je dvakrat zapretil z levico. A Mura ima na stadionu glasno podporo velike skupine svojih navijačev.  

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Po pričakovanju menjave pri Taboru, pri Muri pa nobene. 

47: V novi priložnosti Kous in Bobičanec, a je Koprivec vendarle odbil žogo. 

48: Strel Nikolića z glavo, vendar brez dela za Mihelaka. 

56: Tokrat strel Nikolića z levico z leve strani, vendar se je takoj videlo, da bo žoga letela mimo vrat. 

59: Stanković je prodrl v kazenski prostor in streljal z desnico, a se je izkazal Mihelak z obrambo. Mura sedaj preveč prepušča igro gostiteljem, ki so močno pritisnili proti vratom. 

63: Še dvojna menjava pri Taboru: Štravs in Ndzengue namesto Kocića in Nikolića, ki je malo prej zapretil iz prostega strela, a so domači naredili prekršek v napadu. 

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

66: Najlepša priložnost za domače: Ndzengue je s podajo s peto izvrgel obrambo Mure, Stanković pa je iz neposredne bližine sprožil pravo bombo, vendar je Mihelak fantastično posredoval in odbil žogo.

67: Menjave pri Muri: Kozar, Pucko in Kuzmić namesto T. Cipota, Kousa in Klepača. 

68: Po prodoru in podaji Beganovića z desne strani že z glavo strelja Pucko, vendar mimo vrat.

69: Pucko tokrat zadeva vratnico. 

71: Zdaj je Ndzengue z desnico zatresel mrežo, a se je takoj videlo, da je bil vsaj en meter v prepovedanem položaju, zato gol ne velja.

tabor, mura
Loris Cipot
Tabor : Mura

73: Bobičanec iz kota neposredno na vrata, a je Koprivec poletel skozi zrak in odbil žogo. V hitrem protinapadu strelja Khali, žogo pa je v kot odbil K. Cipot. 

75: Menjava pri Muri: Shabanhaxhaj namesto Dakuja. 

79: Menjava pri Taboru: Mahne Vatovec namesto Korošca. 

81: Po podaji Stankovića že strelja Mahne Vatovec, a slabo prek vrat. 

86: Menjava pri Muri: Šimkus namesto Bobičanca. 

89: Prvi rumeni karton na tekmi, dobil ga je Boucif. 

90: Samo minuta dodatka, ker je srečanje odločeno že iz prvega polčasa. 

91: Konec tekme. 0 : 4. 

tabor, mura
Loris Cipot
Tabor : Mura

Mura je v drugem delu igrala samo toliko, da je ohranila izid iz prvega polčasa, saj je tam opravila že vse delo. Če smo pošteni, moramo priznati, da bi si domači glede na igro v drugem polčasu zaslužili častni zadetek, vendar pa jim je to veselje preprečil vratar gostov Klemen Mihelak, ki je tako že drugič zapored v prvenstvu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Je pa bil ta drugi del dober trening obrambe, ki so ga črno-beli oz. zlati uspešno opravili, ob tem pa tudi sami zatresli vratnico nasprotnika. Mura je dosegla že tretjo prvoligaško zmago in ima v naslednjem krogu izjemno priložnost za rekordno četrto zmago zapored, saj bo gostila Bravo.   

tabor, mura
Loris Cipot
Tabor : Mura

plt tabor-sežana mura---brežice