vestnik

(VIDEO) Mura premagala Kazahstance, zaigral tudi Bobičanec

Vestnik.si, 14. 2. 2019
NŠ Mura
Muraši so v Turčiji očitno dobro razpoloženi.
Šport

Moštvo iz Fazanerije končuje priprave v Turčiji. V zadnji tekmi so premagali kazahstanskega prvoligaša FK Atyrau s 3 : 2. V petek prihod domov. 

Nogometaši Mure so zmagali na zadnji prijateljski tekmi na pripravah vTurčiji. S kazahstanskim prvoligašem Atyrau,ki ga je pred dnevi okrepil nekdanji član MariboraŽeljko Filipović, so se razšli s 3 : 2. Gostje so povedli z 0 : 1 po predložku s kota in gneči v kazenskem prostoru, za Muro sta po dveh hitrih akcijah, ko so nasprotniki izgubili žogo, s streloma z roba kazenskega prostora zadela Horvat in Maroša. Za vodstvo s 3 : 1 je iz najstrožje kazni poskrbel Kozar. 3 : 1 je bil tudi izid polčasa.


Mura je tekmo pričela v postavi: Šafarić (vratar), Rebernik, Bošković, Laci, Pucko, Šporn, Kozar, Horvat, Ćerimagić, Šušnjara in Maroša.V drugem polčasu so prav tako priložnost za igro dobili predvsem igralci, kiso bili predvideni za odpadlo tekmo s Poljaki. Prvič po poškodbi je zaigral tudi Luka Bobičanec. Muraši so vodstvo v drugem polčasu zadržali, Kazahstanci so izid znižali v sodnikovem podaljšku, ko so spet zadeli po prekinitvi.
Posnetek tekme:

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/lwc84sUjqgY##
Iz Fazanerije sicer prihajajo spodbudne novice. Žiga Laci, igralec mladinskega moštva, ki je s člani na pripravah v Turčiji in je danes začel srečanje,je prejel vpoklic v reprezentanco U17 za prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini. Na čakanju za morebitni vpoklic sta še dva mlada nogometaša Mure, in sicer Aljaž Antolin in Vito Štrakl.


Mura je v tem pripravljalnem obdobju visoko odpravila Beltince (5:1), Dravo (5:1) in Radomlje (6:0), v Murski Soboti je bila na umetni podlagi boljša tudi od Medžimurja (3:1) in Varaždina (2:1). V Turčiji pa je dvakrat remizirala: z ukrajinskim prvoligašem Chornomorets Odesa (0 : 0) in moskovskim Spartakom (1 : 1). Z zmago proti Atyrau so tako za zdaj črno-beli v pripravah ostali nepremagani.


Muraši se sicer v Mursko Soboto vračajo jutri. Prva tekma v nadaljevanju sezone jih čaka v soboto, 23. februarja, v Mariboru, vstopnice za štajersko-prekmurski derbi pa že lahko kupite v predprodaji na stadionu v Fazaneriji.

mura Ante Šimundža priprave turčija nogomet