vestnik

(VIDEO) Muraši v premešani postavi po prve tri točke v prvenstvu

R.Š., 22. 8. 2021
Aleš Cipot
Mura : Sturm. Simbolična fotografija.
Šport

Aktualni državni prvaki danes v Fazaneriji nadaljujejo slovensko državno prvenstvo. Proti Celju bodo iskali sploh prve tri točke v letošnji sezoni.

Naporen ritem za soboške nogometaše se nadaljuje. Po graškemu Sturmu, ki je v Fazaneriji gostoval v četrtek, tako danes v Mursko Soboto prihajajo Celje, ki so v petih tekmah osvojile štiri točke. Muraši so z dvema točkama na dnu prvenstvene lestvice in so zdaj že v situaciji, ko bi lahko tekmeci preveč pobegnili, čeprav je prvenstvo še dolgo.



Proti Celjanom soboški nogometaši v minuli šampionski sezoni niso klonili niti enkrat. Dvakrat se je dvoboj končal z remijem brez golov, dvakrat pa so bili boljši črno-beli. Tudi Celjani so pod pritiskom, saj veliki vložki še niso upravičili pričakovanj.

Kot je dejal Murin strateg Ante Šimundža, gre za mlado in zelo poletno ekipo, ki poizkuša biti zelo agresivna. "Vse ekipe, ki pridejo v Mursko Soboto se branijo in poizkušajo s prehodi. Podobno pričakujem od Celja," napoveduje Šimundža.

Šimundža prisiljen v rotacije

Domači strateg zaradi napornega ritma že tako ali tako mora rotirati, tokrat pa bo v to prisiljen tudi zaradi poškodb. V ekipi danes zagotovo ne bo Luke Bobičanca, ki je bil proti Sturmu zamenjan v 62. minuti in se bo najverjetneje vrnil šele po reprezentančnem premoru. Manjkal bo tudi Nik Lorbek, ki si je na prekinjeni tekmi minulo nedeljo proti Radomljam zlomil nos. V prvi postavi ne gre pričakovati niti vselej prisotnega Žana Karničnika, ki okreva po bolezni in Tia Cipota.

Bo pa današnja tekma priložnost za ponovno snidenje Mitje Lotriča z ekipo, s katero je kot kapetan v sezoni 2019/2020 osvojil državni naslov in postal najboljši igralec prve slovenske nogometne lige.

Dvoboj Mure in Celje ja na sporedu ob 20.15, spremljali ga bomo pa seveda tudi na Vestnik.si.

nš-mura prva-liga nogomet ante-šimundža