vestnik

(VIDEO) Visok poraz nogometašev Beltincev

M.Š., 2. 8. 2020
FB NK Maribor
Beltinčani so v Mariboru visoko izgubili.
Šport

Mariborčani so v pripravljalnem dvoboju slavili kar z 8 : 1 ( 2 : 1).

Nogometaši beltinskega drugoligaša so se tokrat odpravili v štajersko prestolnico, kjer so se pomerili z državnim podprvakom. V uvodnih minutah pripravljalnega dvoboja se je v priložnostih za zadetek znašel povratnik v vijoličastem dresu Martin Kramarič, a je bil nenatančen. Kazen je sledila v 7. minuti, ko so Beltinčani domačinom odvzeli žogo in izvedli hitro akcijo. Podajo Mitje Mauka je odlično izkoristil Luka Marič in povedel svoje moštvo v vodstvo z 1 : 0. Mariborčani so izenačili dve minuti pozneje, ko je z razdalje zadel Amir Dervišević. V nadaljevanju prvega polčasa so gledalci spremljali »enostranski« promet. Domačini so imeli terensko premoč, izkoristili pa le eno od številnih priložnosti. Za vodstvo z 2 :1 je v 36. minuti zadel Luka Zahović.

nd-beltinci, nk-maribor, pripravljalna-tekma
FB NK Maribor
Beltinčani so v Mariboru visoko izgubili.

V drugem polčasu, ko sta trenerja zamenjala številne igralce, so si najprej priložnost za izenačenje priigrali beltinski »žuti«. Žiga Hartman, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, je v 51. minuti lepo s podajo našel Mauka, ki pa je žogo slabo zadel z glavo in priložnost je splavala po vodi. Svojo terensko premoč so Mariborčani tokrat izkoristili s številnimi zadetki. Tako so za visoko zmago z 8 : 1 v drugem delu tekme zadeli Gregor Bajde (55, 78), Marcos Tavares (59, 63), Jasmin Mešanović (69) in Felipe Silva Dos Santos (75).

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Repas, Kramarič, Matko, Zahović. Klop: Pirić, Klinar, Martinović, Koblar, Bobarić, Vrhovec, Pihler, Felipe Santos, Bajde, Mešanović, Tavares. Trener: Sergej Jakirović.

Beltinci: Serec, Marič, Kristl, Kuzma, Mauko, Mršič, Maučec, Raduha, Mörec, Zorman, Balažic. Klop: Zver, Hren, Kalamar, Andrejč, Sukič, Sočič, Hartman, Kotnjek, Žalik, Šipoš. Trener: Radovan Karanović.

nd-beltinci nk-maribor ljudski-vrt pripravljalna-tekma