vestnik

Mura - Radomlje 2 : 2 in prekinitev v 60. minuti

Vestnik.si, 15. 8. 2021
Aleš Cipot
Mura : Radomlje
Šport

V 5. krogu prve lige je Mura od 17h dalje v Fazaneriji lovila svojo prvo prvenstveno zmago v dvoboju s povratniki Radomljani. Dokler se ni vmešalo vreme.

Začetna postava Mure: Obradović, Pucko, K. Cipot, Maruško kap., T. Cipot, Lorbek, Brkić, Maroša, Klepač, Lotrič, Mandić. Trener: Ante Šimundža. 

Začetna postava Radomelj: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec kap., Pišek, Zabukovnik, Rugašević, Blaić, Šarić, Božić, Varga. Trener: Rok Hanžič. 

Srečanje vodi Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka. 

1: Začetek tekme.

1: GOL 0 : 1 Ivan Šarić! Šok za Muro v 42. sekundi. Lepa akcija gostov: Pišek je podal na desno, kjer je prodrl Zabukovnik in podal na drugo stran, in medtem ko se brata Cipot nista želela dotakniti žoge, je bil pri levi vratnici pravočasen Šarić in potisnil okroglo usnje v mrežo. Prvenstvo se še naprej nadaljuje slabo za črno-bele. 

12: Rumeni karton Pišek.

13: GOOOL 1 : 1 Mitja Lotrič! Krasna akcija sedaj Mure. Mandić je z leve strani podal do Maroše v sredini, ta pa je med več igralci Radomelj idealno našel Lotriča, ki je streljal od blizu, in čeprav se je vratar gostov dotaknil žoge, je ta vseeno končala pod prečnikom.

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

16: Rumeni karton Jazbec. 

19: Močan strel Klepača z leve strani s 15 metrov je odvihral malce preko prečnika.

22: Menjava pri Radomljah: Ihbeisheh namesto poškodovanega Rugaševića. 

24: Odličen strel Brkića z daljave, Šugić s težavo odbija žogo v kot. 

33: GOL 1 : 2 Sacha Varga! Nov šok za Muro. Po kotu Piška z desne strani je žoga prišla do Varge, ki je obkrožen z velikim številom črno-belih neovirano iz obrata streljal močno po tleh in zadel. Slaba reakcija domače obrambe. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

42: Rumeni karton Brkić. 

43: Nova nevarnost za Muro: po idealni podaji je do strela s petih metrov z leve strani prišel Božić, a je zadel le zunanji del mreže. 

44: Izjemna parada Šugića po podaji Pucka in strelu Mandića z glavo iz bližine. Žoga se je odbila od hrbta Ihbeisheha in skoraj prevarala njegovega vratarja, ki pa je v zadnjem hipu z roko odbil okroglo usnje.

45: GOOOOL 2 : 2 Amadej Maroša! Po treh podajah črno-belih je Lotrič podaljšal do Maroše, tega pa niso mogli zaustaviti trije branilci gostov, saj je iz bližine iz obrata z levico zabil žogo po tleh v mrežo. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

45: Dve minuti dodatka.

45+2: Konec prvega polčasa. 2 : 2. 

mura, radomlje
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

Odlična tekma za nevtralnega gledalca, morda najboljša v dosedanjem delu nove sezone prve lige. Igra se odprto, videli smo že štiri zadetke in še nekaj izjemnih priložnosti. A malce manj veseli so privrženci črno-belih, saj so njihovi ljubljenci dvakrat zaostajali in tudi z novim remijem prav gotovo ne bodo zadovoljni. Obeta se nam razburljiv drugi del, upajmo le, da ga ne bo pokvarila grozeča nevihta. 

1a400d80d7d7e98b73ef406362a6675e
Profimedia
Ćakajo nas plohe in nevihte.

46: Začetek drugega polčasa. Menjave pri Muri: Karničnik, Gorenc in Horvat namesto K. Cipota, Maruška in Brkića. Nadaljevanje v močnem nalivu. 

48: Enajstmetrovka za Muro! Po kotu Lotriča z leve strani je v veliki gneči v kazenskem prostoru Mužek ob nevarnem izbijanju z nogo v glavo zadel Lorbka, ki je padel kot pokošen. Zdravniška služba ga je morala odnesti na nosilih. Rumeni karton za Mužeka.

50: Maroša zapravlja enajstmetrovko! Streljal je po sredini, misleč, da se bo Šugić vrgel v eno ali drugo stran, pa se to ni zgodilo in vratar gostov je strel ubranil. 

51: Menjava pri Muri: Kozar namesto poškodovanega Lorbka.

52: Dober strel Klepača po podaji T. Cipota z desne strani,  a je bil malce oviran in Šugić je bil znova na pravem mestu.

54: Kozar je že streljal z daljave, a se Šugić ni pustil presenetiti. Ogromen naliv in veter ovirata igro. 

59: Gledalci so začeli žvižgati, saj zahtevajo, da naj Borošak prekine tekmo, ker so pogoji zares nemogoči. 

60: Borošak jih je ubogal in začasno prekinil tekmo, kar je bilo edino pravilno. 

---- Čez deset minut bo padla odločitev, če se bo tekma nadaljevala, saj je na igrišču ogromno velikih mlak. 

Borošak je pričakovano zaključil tekmo. Končna odločitev bo znana že danes zvečer, Mura in Radomlje pa sta odigrala skoraj dve tretjini srečanja. Za zdaj velja končni rezultat 2 : 2. 

PSX_20210815_175750
Aleš Cipot
Mura : Radomlje

Sporočilo iz NŠ Mura se glasi: preostalih 31 minut bo odigranih ob prvem prostem terminu, ki ga določi NZS. 

mura radomlje 5.-krog