vestnik

Vroč derbi: Muri 1450, Mariboru 4150 evrov kazni

ABE, 2. 5. 2019
Niko Časar
Navijači so si skočili v lase tudi v Slovenski ulici.
Šport

Disciplinski sodnik NZS-ja Roman Rogelj je izrekel kazni po tekmi 29. kroga 1. SNL, ko sta se v nedeljo Mura in Maribor razšla z neodločenim izidom 2 : 2. 

Znane so kazni disciplinskega sodnika NZS Romana Roglja zaradi obnašanja navijačev na nedeljskem derbiju. Murabo morala v blagajno NZS odšteti 1450 evrov, razlogi pa so nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje, prižiganje bakel na tribuni, predkaznovanost, kot olajševalna okoliščina pa pisna izjava kluba.


Kazen za Maribor pa znaša 4150 evrov, kar zajema zajemajo nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje, metanje bakel na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, navijači so s plastičnim kozarcem tudi zadeli drugega pomočnika sodnika, pri izreku kazni so upoštevali predkaznovanost.


Zaradi rdečega kartona igralec Maribora Aleks Pihler ne bo smel igrati dve tekmi zaradi predkaznovanosti in brezobzirne igre, Dare Vršič pa eno zaradi brcanja v nogo na tleh ležečega nasprotnika, kot olajševalno okoliščino je disciplinski sodnik navedel pisno izjavo igralca.


Za varnost na tekmi je sicer skrbelo 140 policistov, 50 varnostnikov in 40 rediteljev, tekma je bila za policijo dogodek srednje velikega tveganja. Policisti so izdali kazni zaradi 34 prekrškov in napovedali še druge ukrepe zaradi divjanja navijaških skupin.

mura maribor kazen nzs navijači