vestnik

Z župani na desnem bregu o športu

Vestnik.si, 29. 11. 2019
Niko Časar
Veržej nastopa v 3. SNL.
Šport

Delegacija Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez obiskala župane v Razkrižju, Veržeju, Križevcih pri Ljutomeru in Apačah.

Prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS–ZŠZ) Janez Sodržnik je z vodjo regijske pisarne OKS–ZŠZ Moravske Toplice Brankom Reckom v okviru svojih rednih obiskov slovenskih občin  obiskal župane občin Križevci pri Ljutomeru, Veržej, Razkrižje in Apače.

ozs
OKS
Janez Sodržnik in Branko Recek sta županu Razkrižja Stanku Ivanušiču predstavila tudi pobudo OKS–ZŠZ za razglasitev 1. oktobra za praznik Dan slovenskega športa.

V Križevcih sta župan Branko Belec in predsednik Športne zveze Križevci Milan Majcen predstavila občino, v kateri je registriranih 18 društev. Lani so v občini s pomočjo evropskih sredstev zgradili doživljajski park in tako občanom zagotovili odlične pogoje za gibalno aktivno in zabavno preživljanje prostega časa. V občini Veržej je župan Slavko Petovar predstavil športni utrip v občini, kjer sicer delujejo le štiri športna društva, ki se ukvarjajo z nogometom, strelstvom in športno rekreacijo. Tudi v Veržeju so z evropskimi sredstvi lani končali več naložb na športnem področju. Uspeli so obnoviti atletsko stezo ob osnovni šoli, postaviti štiri fitnes naprave na prostem v neposredni bližini teze in še pet fitnes naprav in rekvizitov za družabne igre na prostem na zemljišču Zavoda Marianum Veržej.

V razkriški občini delujeta dve športni društvi, in sicer rokometno in splošno športno društvo, Sodržnika in Recka je sprejel župan Stanko Ivanušič. V Apačah deluje 13 športnih društev. Kot je povedal župan Andrej Steyer, je že izdelan idejni projekt ureditve športnega dela TRC Konjišče, priljubljene točke za preživljanje prostega časa. Sprejeli pa so tudi novo Strategijo razvoja občine do leta 2030 in v njej že predvideli ustanovitev Občinske športne zveze v prihodnjem letu.

Janez Sodržnik in Branko Recek sta županom predstavila tudi pobudo OKS–ZŠZ za razglasitev 1. oktobra za praznik Dan slovenskega športa.

Marina Vrbnjak
Apače
šport oks veržej apače