vestnik

(FOTO) Črno-beli zapravili zmago

Vestnik.si, 8. 5. 2021
Aleš Cipot
Mura : Bravo
Šport

V 33. krogu prve lige je Mura v Fazaneriji gostila Bravo. Čeprav je imela v tej sezoni s Šiškarji že veliko težav, je bila zmaga tokrat zanjo nujna v boju za naslov prvaka. Tekmo ste lahko spremljali z nami!

Začetna postava Mure: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Ouro, Šturm, Kous kap., Bobičanec, Mandić, K. Cipot. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Brava: Vekić kap., Drkušić, Križan, Brekalo, Španring, Kirm, Maher, Trontelj, Kramarič, Nukić, Maružin. Trener: Dejan Grabić.

Srečanje vodi Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka.

Trener Ante Šimundža danes že dvestotič vodi moštvo Mure, za kar je dobil simbolično darilo, črno-beli dres z njegovim imenom in številko 200. Predalo mu ga je klubsko vodstvo Mure.

1: Začetek tekme.

4: GOOOOL 1 : 0 Staniša Mandić! Sanjski začetek Mure. Karničnik je na desni strani z dolgo podajo našel Mandića, ta je pobegnil in z diagonalnim strelom zadel daljši kot. Neverjetno, Mandić po povratku po dolgotrajni poškodbi in kazni treh tekem je dosegel že dva zadetka v dveh dvobojih.

13: Nevarna akcija Brava: po podaji Trontlja z glavo strelja Nukić, vendar za malo čez vrata.

20: Tokrat strel Trontlja z glavo komajda brani Obradović, stranski sodnik pa je dosodil prepovedani položaj, čeprav v resnici tega ni bilo.  

28: Rumeni karton Kous. Prestrogo dosojeno, ker prekršek nad Kramaričem sploh ni bil hud.

39: Rumeni karton Maružin. 

41: Po dolgem času strel na gol, a Križan iz prostega strela z velike razdalje meri precej mimo vrat.

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

42: GOOOOOOL 2 : 0 spet Staniša Mandić! Spet je Mandić pobegnil obrambi in nato z mojstrskim lob udarcem premagal Vekića. Čudovit zadetek. 

45: Konec prvega polčasa. 2 : 0.

Muri za zdaj vse teče kot po maslu. Po prvem zadetku je igrala šahovsko in disciplinirano ter čakala na odvzem žoge nasprotniku na svoji polovici (posest žoge Brava je 58%). To ji je uspelo pred koncem prvega dela, ko je napako gostov kaznoval danes izjemno razpoloženi Mandić, ki je dosegel že svoj tretji gol v zadnjih dveh tekmah. Šimundža je spet imel dober nos, ker ga je že takoj uvrstil v prvo enajsterico.

mura, bravo
Aleš Cipot
Mura : Bravo

46: Začetek drugega polčasa z dvema novima obrazoma: pri Muri je to Kouter (namesto Oura), pri Bravu pa Tučić (namesto Maružina).

48: S strelom po tleh poskuša Bobičanec, vendar premalo močno, tako da Vekić brez težav lovi žogo.

51: Rumeni karton Križan.

53: Lepa akcija Mure: po dolgi in visoki podaji iz sredine je Cipot streljal iz obrata z volejem, Vekić pa je s kolenom komajda odbil žogo v kot.

55: Menjava pri Bravu: Kurtovič namesto Drkušića.

60: Zadišalo je po tretjem zadetku, a je projektil Bobičanca z razdalje švignil za malenkost mimo vrat.

60: Menjava pri Bravu: Ogrinec namesto Kirma.

63: Enajstmetrovka za Bravo: Cipot je v svojem kazenskem prostoru za rokav in na tla potegnil Brekala. Rumeni karton za Cipota.

64: GOL 2 : 1 Mustafa Nukić! Zanesljiv izvajalec z bele pike je bil Nukić. 

65: Strel Cipota je šel v gol, a je v zadnjem hipu v kot odbil Trontelj.

67: Menjava pri Muri: Žižek namesto Cipota.

76: Menjavi: Pucko namesto dvakratnega strelca Mandića in Kancilija namesto Maherja. 

77: Na igrišču tudi Maroša, ki je zamenjal Bobičanca. Pri Bravu pa Žugelj namesto Kramariča.

81: Do strela z glavo je prišel Tučić, a kar precej prek vrat.

86: GOL 2 : 2 David Brekalo! Mura sama sebi reže zmago. Po povsem nepotrebnem prepuščanju prevlade Bravu in kotu Žuglja je po strelu z glavo, obkrožen s črno-belimi, zadel Brekalo.

88: Menjava pri Muri: Klepač namesto Horvata.

88: Rumeni karton Žugelj.

89: Močan strel Pucka z leve strani, a naravnost v Vekića.

90: Tri minute dodatka. 

91: Tokrat Pucko strelja z glavo, Vekić brez težav brani.

93: Po strelu Maroše in odbitku Brekala se je Vekić poigraval z živci svojega trenerja, ko je tik pred črto v zraku komajda ukrotil žogo. 

94: Konec tekme. 2 : 2. 

Mura je sama sebi spodrezala zmago. Prekršek za enajstmetrovko je bil povsem nepotreben, kakor tudi namerno prepuščanje posesti nasprotniku, ki pa je to vedel izkoristiti. Tudi menjave v drugem delu so bile precej nerazumljive (Ouro?), saj je igra črno-belih po odhodu Mandića in Bobičanca skoraj povsem razpadla. Mura je tako zapravila veliko priložnost za skok na vrh, in kdove če to na koncu ne bo odločilno. Sedaj je treba počakati, kako se bo razpletel derbi med Olimpijo in Mariborom. 

plts mura bravo 33.-krog