vestnik

Zmaga ob lepih zadetkih: Mura - Domžale 3 : 1

Vestnik.si, 8. 5. 2022
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

Nogometaši Mure so tri kroge pred koncem nujno potrebovali zmago v boju za tretje mesto, ki zagotavlja nastop v Evropi. V Fazaneriji so gostili Domžale in opravili svojo nalogo. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Zalokar, Pucko, Karamarko, Balažic, Kous kap., Maruško, Bobičanec, Horvat, Klepač, T. Cipot, Daku. Trener: Damir Čontala.

Domžale: Mulalić, Dobrovoljc, Pišek, Klemenčič, Ibričić kap., Šoštarič Karič, Martinović, Jakupović, Alić, Ilenič, Husmani. Trener: Dejan Djuranović. 

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora.

1: Začetek tekme. 

9: Po napačni podaji Balažica prodor in strel Martinovića, vendar preko vrat. 

11: Natančen strel Pucka s 25 metrov, a je Mulalić žogo, ki je letela po sredini, zanesljivo ukrotil.

12: Na drugi strani nevaren strel Alića z 18 metrov, ki je le za malo švignil mimo vrat.

13: Izmenjava udarcev se nadaljuje: Bobičanec je odlično streljal z levico z roba kazenskega prostora, Mulalić je žogo v letu odbil, na koncu pa je Cipot s povsem desne strani sprožil mimo vrat.

16: Po slabem posredovanju v obrambi je do nevarnega strela iz bližine prišel Jakupović, a ga je v zadnjem trenutku blokiral Balažic, tako da je Zalokar žogo hvaležno ulovil. 

17: Sedaj je strel Klepača z leve strani blokiral Klemenčič. 

19: Alić iz prostega strela z ogromne razdalje pošilja žogo mimo vrat. 

21: Sijajna akcija Mure: Maruško je na desni strani lepo našel Kousa, ta je odlično podal pred gol, kjer se je do strela z glavo v letu priboril Cipot in streljal le za nekaj centimetrov mimo vrat, morda je celo oplazil vratnico. Škoda, saj si je Mura za to akcijo prav gotovo zaslužila zadetek. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

24: Spet lepa akcija Mure: Cipot si je priboril žogo in prodrl po levi strani ter podal na drugo stran do Horvata, ki je takoj sprožil, pred vrati pa zadel svojega kolega Dakuja, ki je nehote zaustavil žogo. 

26: Bobičanec iz kota neposredno v daljši kot vrat, vendar je bil Mulalić dovolj zbran, da ni dovolil presenečenja.

28: GOOOL 1 : 0 Tomi Horvat! Zasluženo vodstvo Mure. Akcija se je pravzaprav začela z reševanjem žoge v obrambi, na koncu katerega je Pucko nabil žogo po levi strani naprej, to pa je Daku z glavo preusmeril do vtekajočega Bobičanca, ki je pobegnil branilcem in po krajšem prodoru streljal po tleh z leve strani z desnico. Mulalić je žogo odbil le predse, najhitrejši pa je bil Horvat in iz bližine pospravil okroglo usnje v spodnji kot vrat Domžal.  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

36: Po kotu Domžal in krajšem prodoru Ibričić strelja prek vrat.

39: Sedaj je Husmani po podaji Jakupovića sicer zadel prečnik, vendar je ob tem naredil prekršek, saj je pred sabo na tla odrinil Pucka. 

43: Dvakrat je bil zelo nevaren Ilenić, ki je po obrambni akciji Karamarka prišel do žoge, prodrl in streljal v krajši kot, Zalokar je žogo odbil, Ilenić pa je nato z zunanjim strelom stopala z desnico poslal žogo le za malo mimo stičišča vratnice in prečnika. Sreča zdaj za Muro, da je bil mladi igralec Domžal za malenkost nenatančen.  

45: Konec prvega polčasa. 1 : 0. 

Lepa tekma za nevtralnega gledalca, kjer se do 9. minute ni dogajalo ničesar, nato pa se je zaiskrilo z akcijami na eni in drugi strani. Mura jih je imela nekaj več domiselnih in tako tudi razveselila svoje navijače. V drugem delu se nam obeta še več gledljivega nogometa. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

46: Začetek drugega polčasa. 

48: Velika priložnost za Muro: Daku je pobegnil po levi strani, prišel v kazenski prostor, se zapletel, padel, pa vseeno zadržal žogo in jo podal na desno do Cipota. Ta je skušal preigrati Mulalića, vendar se izkušeni vratar ni dal. 

49: Odličen strel Jakupovića z levico z ogromne razdalje, po katerem je žoga v rahli paraboli šla tik pod prečnik, a se je z izvrstno obrambo izkazal Zalokar.

51: Hiter protinapad Mure po odvzeti žogi, ki jo je priboril Cipot, je sklenil Horvat s podajo do Klepača, ta pa je takoj sprožil z desnico, a poslal žogo prek prečnika.

59: Podaja Pucka z leve strani pred vrata do Klepača, a hitrejši od njega Mulalić. 

61: Menjave: Jovičević in Podlogar namesto Husmanija in Alića ter Beganović namesto Cipota.

62: Rumeni karton Kous. 

65: Balažic sedaj na gol črti rešuje Muro in Zalokarja, ki je bil že premagan.

66: GOL 1 : 1 Matej Podlogar! Kakšna zmeda v obrambi Mure. Po podaji z leve strani po tleh je Balažic tokrat storil napako in kar prepustil žogo pred vrata, Karamarko, Zalokar in Pucko so ga samo gledali, Podlogar pa jo je iz neposredne bližine spravil čez črto. Darilo Mure Domžalam.

68: GOOOOOL 2 : 1 Mihael Klepač! Kdo drug s hitrim odgovorom za Muro. Beganović je nekaj časa držal žogo na desni strani, nato jo podal do Horvata, ki je z izjemno podajo z lobom našel vtekajočega Klepača. Ta je pobegnil branilcema gostov in iz bližine zabil žogo v desni zgornji kot vrat Mulalića. 

71: Menjava pri Muri: Ouro namesto Kousa. 

73: Rumeni karton Podlogar. 

74: Hiter protinapad Domžal, po katerem je z desne strani podal Podlogar, med razredčeno obrambo Mure pa je streljal Jovičević in zadel zunanji del mreže. 

76: Rumeni karton Martinović, ki odhaja iz igre. Namesto njega Repas. 

78: Daku je sedaj spravil žogo v mrežo, vendar je bil v prepovedanem položaju po strelu Bobičanca z desnico po tleh in odbitku Mulalića. 

83: Po napaki Maruška do napada gostje, ki ga je zaključil z ne preveč močnim strelom Jovičević, a je bil Zalokar na pravem mestu. 

84: Dvojna menjava pri Muri: K. Cipot in Šturm namesto Karamarka in Klepača. 

88: Rumeni karton Šturm, ki ne bo smel zaigrati v naslednjem krogu.

89: Menjava pri Domžalah: Vuk namesto Piška. 

90: Po napaki Dakuja kot za Domžale, po katerem je do izvrstnega strela po tleh iz obrata prišel Dobrovoljc, še bolje pa je posredoval Zalokar, ki je rešil Muro pred izenačujočim zadetkom. 

90: Tri minute dodatka.

92: Hiter protinapad Oura, ki je krenil že sam proti vratom, nato se je zaustavil in s peto podal do Dakuja. Ta je preigral branilca in na tleh ležečega vratarja ter poslal žogo proti praznim vratom, a jo je z gol črte izbil Šoštarič Karič. 

93: GOOOOOOL 3 : 1 Amar Beganović! Še en protinapad Mure, tokrat je pobegnil Daku in podal do Beganovića. Medtem ko so vsi čakali, komu bo podal, se je Beganović odločil za strel s 25 metrov in zadel sam desni zgornji kot vrat Domžal. To je bil prekrasen evrogol in pika na i za zmago Mure. 

94: Konec tekme. 3 : 1. 

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Na koncu vendarle zaslužena zmaga Mure v izredno lepi in gledljivi tekmi z ogromno streli na eni in drugi strani. Domžalčani so imeli veliko priložnosti za izenačenje, a jim je to uspelo le enkrat samo za kratek čas, saj je Mura hitro našla odgovor za morebitne težave, na vratih pa je imela tudi zelo razpoloženega vratarja Marka Zalokarja. V zadnjih minutah pa so se črno-beli predstavili v že znani podobi: s priložnostmi iz protinapadov in še enim zadetkom. To je bila prva zmaga Mure v obračunih z Domžalami v tej sezoni in prvi gol Amarja Beganovića v črno-belem dresu. Sobočani so po tej tekmi vsaj začasno skočili na tretje mesto, v naslednjem krogu pa se bodo v Stožicah udarili z Olimpijo.  

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

nogomet plt mura-:-domžale 34.-krog