vestnik

Znan je razpored nove sezone prve lige, Mura za uvod v Stožice

R.Š., 20. 6. 2022
Aleš Cipot
Že v prvem krogu derbi med Olimpijo in Muro.
Šport

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so izžrebali tekmovalne pare Prve lige Telemach za sezono 2022/23, v katerem naslov državnega prvaka branijo nogometaši Maribora.

Prvi krog bo na sporedu 16. julija, prvaki Mariborčani pa bodo uvodoma gostili Radomljane. Pokalni prvaki Koprčani se bodo v primorskem obračunu pomerili s sežanskim Taborom, Olimpija pa se bo v Stožicah merila z Muro. Domžalčani bodo pričakali Celjane, Goričani pa se med prvoligaše vračajo z domačo tekmo proti Bravu. Prvi veliki derbi sezone bo na sporedu v četrtem krogu Prve lige Telemach, ko se bosta Maribor in Olimpija pomerila v Ljudskem vrtu.

Muraši bodo v prenovljeni Fazaneriji z novo zelenico prvič v novi prvoligaški sezoni igrali 23. julija proti Domžalam, v zadnjem krogu 20. maja pa gostujejo na Bonifiki. Prvi derbi med Muro in Mariborom bo na sporedu v 7. krogu, in sicer 27. avgusta v Fazaneriji.


Celoten spored sezone 2022/23 najdete na tej povezavi.

Nagrado za zmago v tekmovnju "Fair-play" so prejeli Domžalčani, drugo mesto so osvojili nogometaši Brava, tretji pa so bili Kidričani. Priznanje za najboljšega strelca zadnje sezone si je s 17 goli priigral Ognjen Mudrinski, ki je bil v glasovanju SPINS izbran tudi za najboljšega igralca zadnje sezone.

Tomi Horvat je zbral največ glasov javnosti, nogometašev, trenerjev in športnih redakcij medijskih hiš v kategoriji mladega nogometaša, za najboljšega trenerja sezone pa je bil proglašen Zoran Zeljković, so sporočili z NZS.

Izžrebani so bili tudi pari in razpored druge slovenske nogometne lige. Prvi krog bo odigran 31. julija, Beltinčani bodo doma gostili velenjski Rudar, Nafta pa bo gostovala v Ajdovščini pri Primorju. Prvi prekmurski derbi v drugi ligi bo na sporedu v 12. krogu, in sicer 16. oktobra v Beltincih.

prva-liga-telemach nogomet nš-mura