vestnik

Žreb pokala: Koga bo dobila Mura?

Tomo Köleš, 20. 12. 2018
Aleš Cipot
Šport

Danes ob 15. uri bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal žreb tekmovalnih parov polfinala ženskega pokala NZS in pokala Slovenije za sezono 2018/19. Pomurci imamo v ognju dve železi: Muro in Beltinčanke.

Za naslov pokalnih prvakinj se potegujejo ŽNK Telemach GMT Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Moje-lece.si Radomlje, medtem ko so v igri za kristalno lovoriko v moški konkurenci ostali še Mura, Maribor, Aluminij in Olimpija. Za Sobočane je to praktično morebitna najkrajša pot za uvrstitev v evropsko tekmovanje, kar bi bil svojevrsten dosežek za novinca v prvi ligi. Možnost pa vsekakor obstaja: če Mura na primer za nasprotnika v polfinalu dobi Aluminij in ga izloči, iz drugega para pa se bo v finale uvrstil Maribor, ki bo z veliko verjetnostjo državni prvak, bodo črno-beli že v Evropi, ne glede na to, kdo bo slavil v finalu.



Seveda pa v evropsko tekmovanje vodi tudi končna zmaga v pokalu, v katerem je Mura doslej pokazala zelo dobre igre. Izločila je Rogaško na gostovanju (1 : 3), velenjski Rudar doma (1 : 0), v dveh tekmah pa še dokaj zanesljivo Gorico (zmaga 3 : 0 v gosteh in 3 : 2 doma).
Medtem pa se je končalo novembrsko-decembrsko glasovanje Nogometne zveze Slovenije za najboljšega nogometaša meseca v prvi ligi. Zmagal je Francesco Tahiraj iz Aluminija, drugi je bil Saša Ivković iz Maribora, tretji pa nogometaš Mure Nik Lorbek, za katerega vse več navijačev črno-belih meni, da bi si zaslužil poziv v člansko reprezentanco.

nogomet pokal slovenije žreb mura Nik Lorbek