vestnik

Žreb SŽNL: Pomurke najprej na obalo h Kopru 

Vestnik, 30. 7. 2019
Nataša Juhnov
Špela Kolbl je prejela priznanje za najboljšo strelko minule sezone. 
Šport

V prostorih Nogometne zveze Slovenije (NZS) so včeraj opravili žreb parov pred novo sezono v 1. slovenski ženski nogometni ligi, pokalnem tekmovanju in v ligi deklet U17. 

Pred žrebom, ki sta ga opravila predsednik Komisije za ženski nogomet pri NZS Dejan Germič in Renata Podviz Čeferin, vodja tekmovalno-licenčnega sektorja, so najboljšim nogometašinjam podelili priznanja za nastope v sezoni 2018/2019. Prejele so jih nogometašinje ŽNK Pomurje Beltinci kot članske državne prvakinje, Špela Kolbl kot najboljša strelka SŽNL, klub pa je prejel tudi priznanje v kategoriji fair play, kjer sta bila nagrajena še ND Primorje in NK MB Tabor. Prejemnice nagrad so tudi nogometašinje NK MB Tabor za naslov državnih prvakinj v kategoriji DU17 in Nina Kajzba iz pomurskega kluba kot najboljša strelka v DU17.


Novo državno prvenstvo se bo pričelo 18. avgusta, tekmovalo bo osem klubov, naslov pa branijo Pomurke. Te bodo v 1. krogu gostovale pri Kopru Obali.

1. krog SŽNL
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina
Koper Obala – ŽNK Pomurje Beltinci
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim Rolljet


Prav tako osem klubov bo nastopalo v kategoriji DU17. Tu se tekmovanje prične 17. avgusta, pari pa soŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje,ŽNK Olimpija Ljubljana– ŽNK Maribor Tabor,Primorje Ajdovščina – ŽNK MSM Ptuj terŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje.


Pomurke bodo naslov skušale ubraniti tudi v pokalnem tekmovanju. Njihove nasprotnice pa bodo enake kot v 1. krogu SŽNL, torej Koper Obala. Prve pokalne tekme bodo odigrane 19. septembra 2019. Preostali pari so:ŽNK Krim RollJet – ŽNK Maribor Tabor,ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje inAjdovščina – ŽNK Cerklje.

Martin Koželj, generalni sekretar NZS, pa je pomurskih predstavnicam ŽNK Pomurje Beltinci ob tej priložnosti zaželel dober nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj.

ŽNK Pomurje beltinci žreb 1.sžnl nzs