vestnik

Izbiramo pomursko podjetje leta 2018!

Glasujte za svojega favorita in sodelujte v žrebanju za darilni bon: 3-dnevno bivanje (2 nočitvi) za dve osebi s polpenzionom v Hotelu Park**** na Bledu.

ODDAJ SVOJ GLAS

Koga ste izbrali, bo znano na slovesni podelitvi 19. novembra v Gledališču Park.

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta že tretje leto zapored združila moči pri iskanju najuspešnejših podjetij v regiji in izbirata pomursko podjetje leta 2018, najboljšega zaposlovalca in tudi najboljše podjetje po izboru bralk in bralcev Vestnika.


S podelitvijo priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem v posameznih kategorijah glede na velikost želimo nagraditi podjetja v regiji, ki si zaslužijo posebno pozornost, hkrati pa spodbuditi druge, da se jim v prihodnjem letu pridružijo pri izboru.

KATEGORIJE IZBORA

1. Pomursko podjetje leta

Med podjetji, ki imajo sedež v regiji Pomurje, bomo izbirali v štirih kategorijah, pri čemer bo v vsaki kategoriji izbrano eno podjetje.

mikro podjetje

Kategorija mikro podjetje

manj kot 10 zaposlenih ter letni promet in/ali letna bilančna vsota, ki ne presega 2 milijona EUR

malo podjetje

Kategorija malo podjetje

manj kot 50 zaposlenih ter letni promet in/ali letna bilančna vsota, ki ne presega 10 milijonov EUR

srednje veliko podjetje

Kategorija srednje veliko podjetje

manj kot 250 zaposlenih in letni promet, ki ne presega 50 milijonov EUR

veliko podjetje

Kategorija veliko podjetje

vsa podjetja, ki presegajo kriterije za srednje veliko podjetje

2. Naj… zaposlovalec Pomurja

Med srednje velikimi in velikimi podjetji bomo izbrali tudi naj… zaposlovalca Pomurja leta 2018.

3. Naj… podjetje Pomurja po izboru bralk in bralcev Vestnika

Na osnovi predstavitev bomo dali možnost glasovanja za tisto pomursko podjetje, ki je po mnenju bralk in bralcev Vestnika najbolj prepoznavno, pozitivno in uspešno. Glasovanje bo potekalo prek spletne strani vestnik.si in z glasovnicami, ki bodo objavljene v časopisu Vestnik.

POMURSKO PODJETJE LETA 2018 PO IZBORU BRALK IN BRALCEV VESTNIKA:

Virs

Aleš Puklavec in Renato Pahor, direktorja podjetja

Podjetje Virs je specializirano za dobavo in izdelavo opreme, avtomatov in robotov za elektroobločno varjenje, plazemsko in lasersko rezanje ter rezanje z vodnim curkom, ki tehnično in cenovno sodi v razred profesionalnih sistemov. Podjetje je v zadnjih letih doživelo izjemno rast prihodkov in visoko dodano vrednost na zaposlenega, ključ do uspeha pa je vlaganje v znanje in razvoj, torej v ustvarjalnost zaposlenih ter v spoštovanje njihovega dela. Podjetje ima ekipo vrhunskih strokovnjakov s kompetencami za ustvarjanje avtomatov in robotov za vrhunsko obločno varjenje, zdaj pa je v razvojni fazi laserskega rezanja.

Medicop

Peter Podlunšek, direktor podjetja

Družba Medicop je izvedla največjo letošnjo investicijo v pomurskem gospodarstvu, 7,5 milijona evrov vreden projekt gradnje novih poslovnih in proizvodnih prostorov v Severni obrtno-industrijski coni v Murski Soboti. Medicop je eno redkih podjetij v Sloveniji, ki se ukvarjajo s proizvodnjo medicinskih naprav, in edino, ki se ukvarja s proizvodnjo reševalnih ter drugih specialnih vozil. Družba, ki največ posluje na zahodnih trgih, sodi v svetovni vrh podjetij v svoji branži.

Transport Rojko

Gregor Rojko, direktor podjetja

V družinskem podjetju Transport Rojko že trideset let med drugim skrbijo, da izdelki iz večjih radgonskih gospodarskih družb, s katerimi največ sodelujejo, pridejo do končnih destinacij, predvsem v Avstriji in Nemčiji, od tam pa se vračajo s surovinami za proizvodnjo. V dejavnost, ki jo je leta 1989 začel Vlado Rojko z enim tovornim vozilom, se danes vključuje že tretja generacija v družini, skupno ima podjetje 31 zaposlenih. Prizadevajo si za širitev obrtne cone v Meleh, saj želijo zgraditi novo skladišče in avtopralnico za tovornjake.

Oljarna Kocbek

Gorazd Kocbek, direktor podjetja

Družinska tradicija oljarstva Kocbek iz Občine Sveti Jurij ob Ščavnici je dolga devet desetletij, saj olje iz bučnih semen tam pridobivajo že od leta 1929. Zdajšnji gospodar Gorazd Kocbek je skupaj z ženo Mihaelo Margan Kocbek kos konkurenci z izvirnimi in modernimi tržnimi prijemi, predvsem pa s tem, da sta pridelavo usmerila v ekološko in razširila ponudbo z novimi izdelki – bučnimi semeni, čokoladami in salamami z bučnimi semeni. Bučno olje Kocbek je na jedilniku najvišje stolpnice sveta, v restavraciji At.Mosphere v Dubaju, kjer ga na hrano nanašajo s pipeto, kar vijoličastozelenemu zlatu tudi pritiče.

Dengrad

Denis Rajbar, direktor podjetja

Deset let trdega dela, poštenega odnosa do strank, zaposlenih in odgovoren odnos do okolja so temelji rasti in uspeha podjetja Dengrad. Jasno začrtana strategija in gospodarska konjunktura sta podjetje pripeljali do tega, da danes gradijo tudi zahtevne objekte in svoje priložnosti iščejo na avstrijskem trgu. Večstanovanjski objekti, logistični centri in tudi zasebna gradnja so reference, ki omogočajo stabilno poslovanje in zagotavljajo prihodnost za 30 zaposlenih in njihovih družinskih članov.

Rosenbauer

Marjan Cvikl, direktor podjetja

Podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone je del internacionalnega koncerna Rosenbauer AG, ki je največji proizvajalec gasilskih vozil in opreme na svetu. Že od leta 1997 uspešno poslujejo v slovenskem prostoru, kjer letno dosegajo več kot 20 milijonov evrov prometa ter zaposlujejo 130 ljudi. Zaradi večanja poslovanja in obsega dela so februarja letos v Gornji Radgoni odprli nove proizvodne prostore in razstavno-prodajni salon, celotna investicija pa je znašala 1,5 milijona evrov.

Način izbora:

Na podlagi AJPES-ovih podatkov smo oblikovali bazo podjetij glede na kategorije izbora. Vsa podjetja, ki se na podlagi kazalnikov uvrstijo v izbor, obvestimo o uvrstitvi. Pripravili smo nabor kazalnikov na osnovi podatkov, objavljenih na spletnih straneh AJPES.

Na podlagi zbranih podatkov bo nato strokovna komisija izbrala finaliste v posameznih kategorijah.

KOMISIJA ZA IZBOR POMURSKEGA PODJETJA LETA 2018:

  • Peter Polanič
  • Benjamin Jošar
  • Robert Ličen
  • Aleš Cantarutti
  • Adriana Gašpar
  • Bojan Ivanc

KOMISIJA ZA IZBOR NAJ … ZAPOSLOVALCA POMURJA ZA LETO 2018:

  • Branko Žunec
  • Alenka Samec
  • Stanislava Perčič
  • Andreja Sever

Sponzorji

jager logo
lust logo
marof logo
rg logo
triglav logo
virs logo
murska-sobota logo
roto logo