vestnik

Franc Jurša: »Sploh se ne zavedajo posledic«

T. M., 24. 4. 2021
Bobo
Franc Jurša
Aktualno

Vodja poslanske skupine Franc Jurša meni, da za pobudami nekaterih pokrajinskih odborov za izključitev poslancev iz stranke stojijo posamezniki, ki rušijo Desus.

Kot smo poročali včeraj, je pomurski pokrajinski odbor Desusa sprejel sklep, s katerim izvršni odbor stranke pozivajo, da sproži postopek za izključitev poslancev iz stranke. Tak sklep naj bi sprejeli tudi v strankinih odborih v Mariboru in Novem mestu.

Vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša meni, da so za pobudami nekaterih pokrajinskih odborov vedno eni in isti ljudje, ki po njegovih besedah želijo rušiti stranko, namesto da bi jo gradili. »Tisti, ki to delajo, nimajo nobenega argumenta. To bodo tudi ugotovili, ko se bomo o tem pogovarjali na pristojnih organih. Sploh se ne zavedajo posledic, ki bi bi temu sledile, saj bi bil potem Desus zunajparlamentarna stranka,« pravi pomurski poslanec, ki sicer zadeve ne želi širše komentirati. 

Kot je znano, je pomursko članstvo Desusa že dlje časa nezadovoljno z ravnanjem njihovih poslancev, ki ne delujejo v skladu s skladu s sklepi organov stranke. Pomurci med drugim zahtevajo tudi razrešitev predsednika sveta stranke Antona Urha. 

Preberite še: Pomurski odbor Desusa pozval k izključitvi poslancev iz stranke

desus politika