vestnik

Od torka do 23. decembra omilitev nekaterih ukrepov

Vestnik, 13. 12. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vladni govorec Jelko Kacin in predsednik vlade Janez Janša sta sinoči na twitterju sporočila, da bo vlada, ki dopolnjuje besedila odlokov, nekoliko omilila nekatere ukrepe za čas do božiča.

Vlada, ki se je vsboto sestala s predstavniki zdravstva in gospodarstva na Brdu pri Kranju, je v nedeljo ponovno zasedala. Razpravljali so o tem, če in katere ukrepe za zajezitev epidemije bi lahko vsaj nekoliko sprostili.

Kot sta na twitterju zapisala vladni govorec Jelko Kacin in predsednik vlade Janez Janša, bodo od torka, 15. decembra, do vključno 23. decembra nekateri ukrepi v omejenem obsegu le omiljeni. Med njimi je javni prevoz, ki bo stekel v celotni državi, prav tako se v vseh regijah odpirajo frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice. Del ukrepov bo sproščen le v štirih statističnih regijah, ki imajo boljše epidemiološke razmere - gorenjska, osrednjeslovenska, obalno-kraška in goriška. Tam bo uporabnikom aplikacije #Ostani zdrav dovoljeno gibanje zunaj občine, prav tako se v omejenem obsegu odpirajo trgovine z oblačili, obutvijo in športno opremo ter avtosaloni. 

Poročali pa smo že o tem, da so za teden dni podaljšani ukrepi iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična
vlada posvet ukrep