vestnik

Ministrica ostro obsoja zlonamerna dejanja, ki škodujejo kmetom

Marina Vrbnjak, 26. 9. 2019
Nataša Juhnov
V zadnjih treh tednih naj bi bilo na majhnem območju v občinah Gornja Radgona in Benedikt namerno uničenih ali vsaj poškodovanih devet kombajnov.
Aktualno

Kot so sporočili iz Ministrstva za kmetijstvo, ministrica dr. Aleksandra Pivec z dogodki, ki so bili povod za današnji protest pri kmetih, ni bila seznanjena.

Ministrica dr. Aleksandra Pivec obsoja in zavrača vsakršna zlonamerna dejanja, ki škodujejo kmetom in njihovem premoženju.

»Gre za dejanja, usmerjena zoper kmete in kmetijstvo, ki so popolnoma neprimerna ter ne predstavljajo primernega načina reševanja kakršne koli problematike, ki bi lahko bila morebiten povod za tovrstna dejanja. Nujno je ukrepanje pristojnih organov v državi, da se odkrije, kdo škoduje kmetom in uničuje njihovo premoženje ter da tovrstno ravnanje preneha. Kmetje so že tako prepogosto tarča kritik in kamen spotike, čeprav opravljajo eno najpomembnejših družbenih del. Kmetje so prvi v vrsti tisti, ki skrbijo za to, da imamo na krožnikih hrano. Zato si zaslužijo predvsem naše globoko spoštovanje, ne pa nasprotovanje ali celo škodovanje. Tovrstna dejanja zato ostro obsojam in jih ne sprejemam in pozivam k strpnosti ter iskanju rešitve v okviru dialoga. Zato pa je potreben tudi pogum nasprotnikov kmetov, da se ne skrivajo in strahopetno škodujejo, temveč se iskreno soočijo v dialogu in iščejo rešitve. Sama sem pripravljena pomagati, v kolikor bo do mene taka pobuda tudi prišla,« je povedala.

Več o današnjem protestu kmetov preberite TUKAJ

zgornji-ivanjci, protest-kombajnistov, kmetijstvo, koruza
Nataša Juhnov
Na radgonskem območju ne morejo in ne upajo več žeti.

protest kmetje aleksandra-pivec