vestnik

Odpovedano je letovanje pomurskih otrok v Baški

Vestnik, 27. 6. 2020
Pixabay
Za to so se odločili iz preventivnih razlogov in izrednih okoliščin, ki nastajajo zaradi ponovnega izbruha koronavirusa in vse slabše epidemiološke situacije.
Aktualno

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota je odpovedalo letovanje v Baški.

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota, ki je v letošnjem letu pripravljalo izvedbo letovanja pomurskih otrok in šolarjev v Otroškem počitniškem domu v Baški na otoku Krku, je slednje odpovedalo.
Kot so zapisali v sporočilu na družbenem omrežju, so se za to odločili iz preventivnih razlogov in izrednih okoliščin, ki nastajajo zaradi ponovnega izbruha koronavirusa in vse slabše epidemiološke situacije, ki hkrati povečuje stopnjo tveganja za varnost in zdravje otrok.
Ob tako velikih skupinah otrok in aktivnostih, ki se na letovanju izvajajo, ne morejo v popolnosti upoštevati priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za zdravje in Hrvaškega zavoda za javno zdravstvo.

Vsako leto je na zdravstveno letovanje v Otroški počitniški dom Murska Sobota (OPD MS) v Baški na Hrvaškem odšlo 581 pomurskih otrok.  Za desetdnevno zdravstveno letovanje otrok z območja UE Murska Sobota je bilo tudi letos razpisanih 277 mest, z UE Gornja Radgona 100, z UE Lendava 112 in z UE Ljutomer 92 mest.

Arhiv DPM
Otroški počitniški dom Murska Sobota v Baški vsako leto sprejme 581 otrok na zdravstvenem letovanju. Letos so letovanje zaradi epidemiološke situacije bili primorani odpovedati. Foto Arhiv DPM
dpm-murska-sobota letovanje-otrok baška