vestnik

Slaščičar Emruli dal cvetličarki osem dni časa, Matajeva je ogorčena

Timotej Milanov, 24. 7. 2020
Nataša Juhnov
Kiosk Šport.
Aktualno

Potem ko je lastnica cvetličarne Gloriosa Bernarda Mataj hotela doseči odstranitev slaščičarne Šport, zdaj njen lastnik Istref Emruli prek odvetnika od Matajeve zahteva ureditev žleba, da voda z njene strehe ne bo tekla na njegove tlakovce.

Spor med lastnico cvetličarne Gloriosa Bernardo Mataj in lastnikom slaščičarne Šport Istrefom Emrulijem v Murski Soboti se nadaljuje, saj je Emruli prek odvetnika Danila Harija zahteval, da Matajeva v osmih dneh žleb s svoje strehe spelje tako, da voda ne bo tekla na njegove tlakovce, temveč v javno kanalizacijo. Matajeva je ogorčena, saj pravi, da zaradi posledic epidemije koronavirusa težko posluje, še dodatno je po njenih besedah obisk cvetličarne okrnjen zaradi prenove Slovenske ulice, zato ta strošek prihaja v zanjo neugodnem času. Kot še pove, je že navezala stik z obrtnikom, da bi uredila zadevo, vendar ji ta zaradi dopustov ni mogel zagotoviti, da bo lahko v tako kratkem roku izvedel dela. Pri tem še navaja, da je samo četrtinska lastnica hiše, v kateri ima cvetličarno in tudi živi, preostali del je v lasti njenih staršev, za dela pa bo morala plačati sama, pravi. Prav tako je najbližji kanalizacijski odtok na povsem drugi strani hiše in še na zemljišču, ki ni njeno. Emrulijevo zemljišče namreč sega prav do zidu hiše Matajeve. To pa bo, kot pravi, zanjo pomenilo še dodatne stroške in zaplete.

DSC_0254
Timotej Milanov
Bernarda Mataj ob žlebu, po katerem voda z njene strehe teče na Emrulijeve tlakovce. Žleb je po njenih besedah Emruli s podaljškom, ki ga je kasneje odstranil, sam speljal na svoje tlakovce, zdaj pa ji je dal osem dni časa, da uredi zadevo.

»Dva meseca in pol sem morala imeti cvetličarno zaprto, od takrat, ko sem jo junija spet odprla, se promet še zdaleč ni vrnil na obseg pred krizo.« Pri tem Matajeva še pove, da je Emruli sam naredil podaljšek žleba in vodo speljal na tlakovce, kasneje pa ga je po njenih besedah odstranil. »Za tako sosedo nimam nobenega komentarja,« je vse, kar je želel o tem povedati Emruli.

Kot smo že poročali, je Emruli montažni objekt slaščičarne postavil na svoje zemljišče v bližini cvetličarne Matajeve, potem ko ga je moral zaradi prenove Slovenske ulice odstraniti s kraja, kjer je stal več let. Po prenovi ulice slaščičarna tam ni več predvidena, zato se je Emruli potegoval tudi za nakup občinskega zemljišča ob avtobusni postaji, kamor je želel preseliti slaščičarno, a je občina zaradi pritožbe enega od interesentov postopek prodaje ustavila. Emruli pravi, da v tem trenutku še ne ve, kje bo slaščičarna v prihodnje obratovala.

Preberite še: Cvetličarka noče slaščičarja v svoji bližini

Timotej Milanov
Kanalizacijski jašek, v katerega bi lahko Matajeva speljala vodo s strehe, je na drugi strani hiše, poleg tega pa na zemljišču, ki ni njeno, kar bo zanjo pomenilo dodatne stroške in zaplete, je prepričana.
spor slaščičarna cvetilčarna