vestnik

Vestnik in PGZ izbirata pomurska podjetja desetletja. Glasujete lahko tudi vi

Vestnik.si, 14. 10. 2021
Vestnik
Izbrali bomo pomurska podjetja desetletja.
Aktualno

Medijska hiša in Pomurska gospodarska zbornica (PGZ) izbirata pomurska podjetja desetletja v več kategorijah. Vi pa lahko izberete tisto podjetje, ki je po vašem mnenju v zadnjih desetih letih doživelo največji preboj.

V izboru je osem pomurskih podjetij, ki jih je izbralo uredništvo Vestnika. To so Arcont, Skupina Varis, Elrad Electronics, Roto Group, Radenska, Pomgrad, Benkotehna in GMT. 

pomursko-podjetje-leta-2018, pomursko-podjetje
Aleš Cipot
V peti akciji Vestnika in Pomurske gospodarske zbornice bomo izbirali pomurska podjetja desetletja.

Arcont je največji proizvajalec bivalnih enot v Evropi. Vsako leto redno vlaga v proizvodnjo in kadre, saj postaja razvojno središče celotne skupine Walter Group, katere del je. V podjetju proizvedejo 60 bivalnih enot na dan in odlično poslujejo v Nemčiji, Švici, Avstriji. 

Miran Fujs, Arcont
Vestnik
Miran Fujs.

Radenska je pomursko podjetje, ki ga poznajo številne generacije v Sloveniji in širše. Svojo vlogo na trgu pijač v jadranski regiji le še krepi. Vse bolj se posveča blaženju negativnih posledic proizvodnje in distribucije, do leta 2030 pa želi doseči t. i. ogljično nevtralnost.

Marian Šefčovič, Radenska
Vestnik
Marian Šefčovič.

Varis sodi med vodilne evropske družbe z razvojem in proizvodnjo dokončanih kopalnic. Te so prilagojene potrebam naročnikov in uporabnikov, vgrajujejo jih pri gradnji hotelov, bolnišnic, domov za starejše, študentskih domov in večstanovanjskih objektov doma in v tujini. 

Sabina Sobočan, Varis
Vestnik
Sabina Sobočan.

Pomgrad je bil lani drugo največje gradbeno podjetje v Sloveniji in je v zadnjem desetletju eno najbolj prepoznavnih slovenskih podjetij na splošno. Udeležen je pri vseh pomembnejših infrastrukturnih projektih v Pomurju in drugod po Sloveniji, uspešno prodira tudi na tuje trge. 

Iztok Polanič, Pomgrad
Vestnik
Iztok Polanič.

Elrad Electronics je nova družba Elrada International, na katero so ob lanski reorganizaciji preselili celotno proizvodno dejavnost. Je pomemben dobavitelj elektronskih sklopov številnim zvenečim globalnim podjetjem na področju bele tehnike in električnih orodij.

Branko šeruga, Boris Štefančič, Elrad
Vestnik
Branko Šeruga in Boris Štefančič

Benkotehna, nekoč obrtna delavnica za proizvodnjo kovinskih izdelkov, je danes predvsem trgovina z metalurškimi izdelki. Njihova prepoznavnost se je povečala z uvedbo novih prodajnih programov, kot so pohodne rešetke, mreže, okovje za vrata, pločevino pa odrežejo na mero.

Simon Benko, Benkotehna
Vestnik
Simon Benko.

Roto je vodilno evropsko podjetje rotacijskega oblikovanja, ki proizvaja več kot štiri tisoč različnih izdelkov iz plastičnih mas in jih uspešno prodaja na vseh celinah. Družba ima lasten razvojni oddelek in v sodelovanju z znanstvenimi inštituti, univerzami in drugimi podjetji razvija nove tehnologije, materiale in izdelke. 

Štefan Pavlinjek, Roto
Vestnik
Štefan Pavlinjek.

GMT je vodilni trgovec z mazivi in avtomobilskimi rezervnimi deli v regiji. Ustanovil ga je Vladimir Karoly, ki je kot avtomehanik delal v Avstriji. Danes ima 56 poslovnih enot in več kot 250 zaposlenih, med drugim so postali zastopnik za prodajo motornih olj znamke Castrol v Sloveniji, Srbiji, Bolgariji in na Hrvaškem.

Laura Gider, GMT
Vestnik
Laura Gider.

Letošnji izbor poteka petič zapored, v preteklih letih sta Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica izbirala pomurska podjetja leta, tokrat pa sta se odločila za daljše obdobje. Tako tudi z vašo pomočjo izbirata pomurska podjetja desetletja. Za svojega favorita lahko glasujete TU, in sicer do 3. novembra do polnoči. Zmagovalce bomo razglasili 8. novembra na naši spletni strani. 

pomursko-podjetje-desetletja Vestnik pomurska-gospodarska-zbornica