vestnik

Vrstijo se odpovedi prireditev v Pomurju in pozivi k odgovornemu ravnanju

Vestnik.si, 4. 11. 2021
Aleš Cipot
Tudi martinovanje v Murski Soboti je bilo odpovedano.
Aktualno

V Apačah, v Murski Soboti in na vinski fontani na Kapeli so odpovedali Martinovanje.

Poročali smo že o tem, da so v Moravskih Toplicah odpovedali 21. Martinov pohod, ki bi se moral zgoditi v soboto, 6. novembra, in da sta občini Lendava in Dobrovnik pozvali k odpovedi oziroma preložitvi dogodkov na čas, ko bo epidemiološka slika bolj ugodna. 

apače
Nataša Juhnov
V Apačah so odpovedali Martinovanje.

"Zaradi zaskrbljujoče epidemiološke slike, odgovornosti do zdravstvenih delavcev, predvsem pa z odgovornostjo do občanov, smo se odločili, da letošnje Martinovanje v Apačah odpovemo," so sporočili tudi iz Občine Apače. Dodali so, da ga bodo z veseljem nadoknadili takoj, ko bodo razmere dopuščale in bo mogoče izpeljati neobremenjen, sproščen in razigran dogodek za vse. 

Enako so postopali v Mestni občini Murska Sobota in Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, kjer so zaradi slabih epidemičnih razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom odpovedali tradicionalno martinovanje in Martinov pohod. Dogodka sta bila načrtovana 12. in 13. novembra. 

Odpovedano je tudi martinovanje, ki bi moralo biti to sobota na Vinski fontani Kapela. 

Poziv k odgovornemu ravnanju 

Župan Občine Beltinci Marko Virag pa občane poziva k upoštevanju predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in k odgovornemu ravnanju.

c09254a000a1aacbbb06bf760a474235
Aleš Cipot
Župan Občine Beltinci Marko Virag.

"Ne smemo dopustiti, da neodgovorni posamezniki s svojimi ravnanji ogrožajo zdravje in življenja ljudi, ki jih imamo radi. Zato vas prosim, da ostanemo odgovorni, solidarni in strpni," se glasi zapis. Župan nadaljuje s pozivom, da si občani med seboj pomagajo v krogu družine, z varstvom za otroke in drugimi opravili. "Tako bomo kot zrela družba pokazali, da smo solidarni in skupaj kos še tako zahtevnim izzivom. Prav vsak posameznik in družba kot celota mora z odgovornimi ravnanji storiti največ za ohranitev našega zdravja in življenj."

odpovedi-prireditev epidemiološka-situacija pomurje