vestnik

Vsi učenci OŠ Puconci se od danes izobražujejo na daljavo

I.B., 21. 10. 2020
Pixabay
Puconska osnovna šola zaradi razširjenosti koronavirusa uvaja pouk na daljavo za vse učence.
Aktualno

Kot smo že poročali, je koronavirus v tem tednu krojil pouk na Osnovni šoli Puconci. Situacija se je v teh dneh poslabšala do te mere, da se bodo od danes naprej na daljavo izobraževali vsi učenci, tudi tisti iz razredne stopnje.

O prvi okužbi med zaposlenimi so na puconski osnovni šoli izvedeli v petek, v ponedeljek so bili pozitivni že štirje, v torek pa je ravnatelj Štefan Harkai poročal že o osmih okužbah med zaposlenimi in dveh pri učencih višjih razredov.

Od ponedeljka naprej je bilo doma okoli 50 učencev, ki bi se morali izobraževati v šoli. Danes pa se je situacija še poslabšala, tako da je vodstvo šole izdalo obvestilo, da bo od četrtka naprej delo v vseh oddelkih od 1. do 5. razreda potekalo na daljavo. 

"Na šoli smo delali vse, da bi preprečili stanje, v katerem smo se sedaj znašli. Žal je virus izredno razširjen in v tej situaciji je edino, kar nam še preostane, da zapremo šolo. Ker vemo, da bo kateri od staršev imel zaradi te nenadne odločitve težave z zagotavljanjem varstva za svojega otroka, bomo do konca tedna organizirali varstvo za učence na posamezni lokaciji. Starše prosimo, da se te možnosti poslužujete v primerih, ko res ne najdete druge možnosti," je zapisal kolektiv šole. Starši so danes razredničarke posameznih oddelkov obveščali o tem, ali potrebujejo varstvo za četrtek in petek, prihodnji teden, čas krompirjevih počitnic, pa upajo, da bo prinesel kanček optimizma v njihovo delo. 

koronavirus oš-puconci okužbe