vestnik

15-letno dekle, ki je bilo poškodovano v potresu, podleglo poškodbam

STA, 23. 3. 2020
Profimedia
Potres v Zagrebu.
Črna kronika

Kljub vsem prizadevanjem zagrebških zdravnikov je danes umrlo dekle, ki je bilo v nedeljo hudo poškodovano v potresu, so za hrvaške medije potrdili na pediatrični kliniki v Zagrebu. Dekle, ki je bilo rojeno leta 2004, je bilo hudo poškodovano in v kritičnem stanju po potresu, ki je z magnitudo 5,5 prizadel Zagreb v nedeljo nekaj po 6. uri.

Hrvaški mediji so že v nedeljo sprava poročali, da naj bi bila smrtna žrtev potresa 15-letni fant, a se je nato izkazalo, da so osebo v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico ter da gre za dekle in ne fanta. Dekle je bilo v času potresa v stanovanju v eni od starejših stanovanjskih hiš v središču Zagreba, ki je bilo močno poškodovano med potresom.

1
Sta
potres zagreb


Dekle so v nedeljo operirali zaradi hudih poškodb glave in zdravniki so se borili za njeno življenje na oddelku intenzivne nege. Direktor pediatrične klinike Goran Roić je za regionalno televizijo N1 danes potrdil, da je dekle kljub vsem prizadevanjem umrlo v popoldanskih urah.

3
Sta
potres zagreb


V nedeljskem potresu je bilo poškodovanih še 26 oseb, med njimi 18 huje. Kot je danes sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović, so 11 huje poškodovanih oskrbeli v bolnišnicah.

potres, zagreb, 22.-3
Borna Filic/PIXSELL/BOBO
Posledice potresa v Zagrebu.

Preberite še: Takšno razdejanje je povzročil potres v Zagrebu. Kako so ga začutili Pomurci?