vestnik

42-letnik in njegov dve leti mlajši pajdaš iz Kroga, ki sta vlomila v objekt Nogometnega kluba Rakičan, v petek končala za rešetkami

ABE, 5. 5. 2020
Nataša Juhnov
Oba domnevna vlomilca sta od petka v priporu. Slika je simbolična.
Črna kronika

Preiskovalni sodnik je v petek odredil pripor za dva vlomilca iz Kroga. Policisti so ju prijeli neposredno po dejanju.

Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je v petek odredil pripor za dva moška, stara 40 in 42 let, ki sta osumljena, da sta v aprilu vlomila v več objektov, in ukradla za 13.600 evrov predmetov, je za Vestnik.si potrdil predsednik sodišča Branko Palatin. Po naših podatkih 40- in 42-letnik prihajata iz Kroga, vlamljala pa sta v Beltincih in okolici. Ukradla sta več različnega orodja, predvsem motorne žage.

zapor, zavod-za-prestajanje-kazni
Nataša Juhnov
Zapor v Murski Soboti

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so po naših podatkih oba prijeli v četrtek, 30. aprila, ko sta vlomila v objekt Nogometnega kluba Rakičan. Iz objekta sta ukradla vrtno traktorsko kosilnico, puhalnik in škropilnico, vendar so ju med begom presenetili in ujeli. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so še isti dan opravili hišno preiskavo in v garaži enega od storilcev našli še več ukradenega orodja. Preiskovalni sodnik je zaradi ponovitvene nevarnosti nato za oba odredil pripor.

Pomurski policisti so sicer pretekli mesec našteli več tatvin različnega orodja, ob tem pa občane opozorili na samozaščitno obnašanje.

policija vlomi