vestnik

Junaški policist, ki je v nedeljo skočil v reko Muro in rešil človeško življenje, je Kristjan Pintarič iz PP Gornja Radgona

Vestnik.si, 16. 7. 2021
Vestnik.si
Kristjan Pintarič
Črna kronika

V manj kot tednu dni je policist Policijske uprave Murska Sobota drugič rešil življenje človeku, ki je skočil v reko.

Policijska uprava Murska Sobota spet poroča o požrtvovalnem in pogumnem policistu, ki je v nedeljo med sprehodom, ko ni bil v službi, skočil v reko Muro in rešil človeško življenje. V prvem primeru se je to zgodilo 6. julija med iskalno akcijo, ko je pogrešana oseba skočila v reko Muro. Policist Enote vodnikov službenih psov Danijel Bencak je takrat je skočil v reko in osebo rešil.

b3ead4f977aa23d11f349e55cf939d62
Nataša Juhnov
Zgodilo se je v reki Muri pri Petanjcih.

Enako pogumno in požrtvovalno dejanje je s svojim ravnanjem storil policist Policijske postaje Gornja Radgona Kristjan Pintarič, ki je človeško življenje rešil v nedeljo, 11. julija. minulo nedeljo. Kot so sporočili iz murskosoboške policijske uprave, je tisti dan ob 19. uri partnerka policista ob reki Muri v Petanjcih opazila nenavadno obnašanje osebe.

»Policist, ki je bil službe prost, je šel preverit dogajanje k reki, vendar osebe tam več ni bilo. Pregledal je nabrežino reke in v vodi videl samo roke, medtem ko je bilo telo osebe že pod vodo. Takoj je skočil v vodo in rešil osebo, ki je bila neodzivna, in ji nudil prvo pomoč do prihoda reševalcev,« so o junaškem dejanju policista poročali na Policijski upravi Murska Sobota.

policija junak kristjan-pintarič