vestnik

Nastavljanje železnih palic: Kaže, da je bil na delu objestnež, ki je želel škodovati nekdanji družini

ABE, 2. 6. 2020
Nataša Juhnov
Zaradi palic so kmetje z radgonskega konca lani pripravili proteste.
Črna kronika

Po naših podatkih so policisti storilca izsledili z vzorcem DNK v dveh primerih, ko naj bi bil postavil palico v koruzno polje.

Komandir Policijske postaje Gornja Radgona Aleksander Kreslin je danes predstavil ugotovitve preiskave o namernem uničevanju ali poškodovanju več kombajnov na koruznih poljih poleti in jeseni 2019 na zelo majhnem območju občin Apače in Gornja Radgona.

Po naših podatkih se policisti ovadili objestneža, ki je v koruzna polja nastavljal palice iz nerjavnega jekla, ker naj bi se bil tako želel maščevati nekdanji družini. Nekoč uspešna kmetija, ki jo je v preteklosti vodil domnevni storilec, je danes zaradi domnevnega spora v rokah sinov, sam pa tega menda ni mogel prenesti.

zgornji-ivanjci, protest-kombajnistov, kmetijstvo, koruza
Nataša Juhnov
Zaradi palic so kmetje z radgonskega konca lani pripravili proteste.

Policisti so storilca osumili, da je nastavljal palice, obdane s posebnim trakom in menda zaščitene tako, da jih ne bi zaznal niti detektor kovine. Tako naj bi bil namerno povzročal škodo lastnikom kombajnov, ki so na tamkajšnjih poljih opravljali strojne storitve. Po naših podatkih so policisti storilca izsledili z vzorcem DNK v dveh primerih, ko naj bi bil postavil palico v koruzno polje v lasti sinov. 

Preberite še: Palice v poljih koruze: Ovadeni osumljenec je 46-letni moški iz območja Lenarta

koruza policija kombajn