vestnik

Nov primer pedofilije v Pomurju: 32-letni moški spolno zlorabil osnovnošolko

Andrej Bedek, 22. 1. 2021
Nataša Juhnov
Spolna zloraba otrok. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota je za osumljenca iz območja Upravne enote Ljutomer odredil pripor.

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota so včeraj po naših podatkih odredili pripor za 32-letnika iz območja Upravne enote Ljutomer, ki je osumljen kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Kaznivo dejanje se je po naših podatkih zgodilo v sredo v enem od naselij v Občini Ljutomer, osumljenec pa je domnevno spolno zlorabil 13-letno deklico. Po naših podatkih sredino dejanje ni bil prvi tak primer, ampak naj bi bil isti moški isto žrtev spolno zlorabil že v letu 2020.

Na uradne odgovore sodišča in Policijske uprave Murska Sobota še čakamo.

Kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, sicer obravnava 173. člen kazenskega zakonika, ki govori o tem, da »kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.«

Ostudna zgodba o spolnem napadu žal ni osamljen primer pedofilije v Pomurju v zadnjem času. Januarja 2019 je pokrajino pretresla žalostna zgodba o osnovnošolki, ki je bila med novoletnimi prazniki žrtev 24-letnega sorodnika. Aprila istega leta je bil nato storilec obsojen 69 mesecev (pet let in devet mesecev) zapora, ker je ob prehodu v novo leto 2019 v Murski Soboti spolno občeval s svojo 13-letno sorodnico.

33dd40e9941d93661d4fb7df6cef6547
Nataša Juhnov
Spolna zloraba otrok. Fotografija je simbolična.

Oktobra 2017 pa so na tri leta in enajst mesecev zapora obsodili 23-letnika iz Murske Sobote, ker je decembra 2014 spolno zlorabil bližnjo sorodnico, mlajšo od 10 let. Svoje zavržno dejanje je celo posnel s kamero in posnetek objavil na facebooku, v zaprti skupini uporabnikov.