vestnik

Rezultati iskanja

Župan Kuzme ponudil odstop, a bi bilo po mnenju svetnikov to zdaj neodgovorno 

Prihodnje leto plačila NUSZ za občane Kuzme ne bo. Tako je na včerajšnji izredni seji odločil občinski svet. Svetniki so tudi zahtevali, da se takoj začne ugotavljati odgovornost. 

Zvitorepec se vrača domov

Na turizem se ne more gledati samo skozi številke, število nočitev in obiskovalcev, na turizem je potrebno gledati celostno, odgovorno in trajnostno. Tega se zavedajo tudi na Občini Moravske Toplice, kjer so danes podpisali Zeleno shemo slovenskega turizma, s katero želijo pridobiti znak Slovenia Green, hkrati pa so z Zvitorepcem, Trdonjo, Lakotnikom in Jožo Gulikožo, junaki iz Musterjevih stripov, napovedali začetek novega festivala Zvitorepec se vrača.

NŠ Mura: Za derbi z Mariborom prodanih že 2000 vstopnic!

Ste mislili, da je bila tekma med Muro in Olimpijo vrhunec prvoligaškega spektakla letos v Fazaneriji? Pomislite še enkrat! Za derbi med Muro in Mariborom je bilo prodanih že 2000 vstopnic, čeprav je srečanje na sporedu šele 30. septembra.

Mednarodni dan miru: ob 18. uri zvonenje v spomin in opomin

Danes obeležujemo mednarodni dan miru, ki je tokrat posvečen splošni deklaraciji človekovih pravic. Letos namreč mineva 70 let od njene potrditve na Generalni skupščini Združenih narodov (GS ZN). Različne prireditve od dnevu miru bodo tudi v Sloveniji.

SP v judu: Adrian Gomboc izpadel v 3. krogu

V Bakuju v Azerbajdžanu sta Slovenijo na svetovnem prvenstvu v judu danes zastopala dva tekmovalca. V kategoriji do 66 kilogramov se je ob Kaspijskem morju predstavil aktualni evropski prvak Prekmurec Adrian Gomoboc, med dekleti do 52 kilogramov pa Celjanka Petra Nareks.

Neca Falk v Zlati jeseni: "Daj malo veselja ljudem, če lahko"

Zjutraj se nasmehnite prvemu sosedu, predlaga glasbenica Neca Falk, ki pripoveduje tudi o Mačku Muriju, svojih dolgih laseh in ljubezni do slikarstva

Vida vidi: Bernarda  

Slovo? Drži, slovo. Do naslednjega hvaležnega spomina.

Marije in Franci izginjajo, prihajajo Zale, Eme, Marki in Filipi

Slovenke in Slovenci imamo 55.520 različnih imen in 118.491 različnih priimkov. Unikatnih je 70 odstotkov imen in 58 odstotkov priimkov. Katera imena so najpogostejši in kakšni so trendi? 

(VIDEO) Nov komad Ethnotripa trka na vrata vseh

Pomurska zasedba Ethnotrip, ki na glasbeni sceni deluje že dobrih devet let, je izdala novo avtorsko pesem - Tebi špilam, ki ''je taka malo bolj osebna,'' pravi pevka Tjaša. Sicer pa že samo ime skupine pove, kakšen je njihov glasbeni pristop.