vestnik

Rezultati iskanja

Pomurski letalski modelar drugi v Romuniji 

Pet pomurskih letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli je nastopilo na dveh tekmovanjih za svetovni pokal, ki sta potekali pri mestu Salonta v Romuniji. Dosegli so odlične uvrstitve. 

Pretok Mure se je začel umirjati 

Meteorologi in hidrologi pravijo, da se bo Reka Mura še razlivala, razlivanja pa so možna tudi ob drugih manjših rekah po Pomurju. Se pa njen pretok umirja. 

Neuradno: Šimundža ostaja na čelu Mure 

Pogovori o tem, da naj bi Ante Šimundža ostal na čelu Muri, potekajo že dolgo, dokončna odločitev bo znana v v nekaj dneh. 

Sirarstvo Kosi: Hleve preuredili v sirarno in delajo svoje jogurte, maslo, mehke sire z okusi 

Kmetija Kosijevih v Ključarovcih v današnjem času sodi med manjše kmetije. Še dobrih deset ali dvajset let nazaj bi to bila v Prlekiji večja kmetija. Gospodar Franc, ki zase pravi, da je danes že upokojenec, je na takrat 15- in danes 35-hektarski kmetiji (20 hektarjev zemlje imajo v najemu) z ženo Elizabeto bil usmerjen v živinorejo.

To so vsi pomurski kandidati za poslance 

Do predčasnih parlamentarnih volitev je še slab mesec, stranke in njihovi kandidati pa so zakorakali v volilno kampanjo. Zbrali smo pregled vseh pomurskih kandidatov za poslance. 

Mitja Čurman: "Želel sem nekaj več od življenja"

Mitja Čurman štiri ure od rodne Murske Sobote, v avstrijskem središču smučarskih skokov, živi svoje sanje. 

Pomurci še vedno naklonjeni projektu gradnje drugega tira

Referendum o drugem tiru tudi v drugo ni uspel, v pomurskih volilnih okrajih so volivci sicer zakon podprli.

Vesna Vuk Godina: Partnerstva so postala trg

Od vseh družb v tisoč letih imajo prav zdajšnje zahodne največ težav s partnerstvi – Stremi se za idealiziranim in nedosegljivim.

(FOTO) Blue Planet: Potikali so se po križevski "šumi" ... 

Prekmurska skupina Blue Planet je v minulih dneh posnela kadre za nov videospot. Skladba nosi naslov Očaraj me, slišali pa jo boste lahko že v kratkem.