vestnik

Rezultati iskanja

Škofu Petru Štumpfu v Lendavi podelili madžarsko državno odlikovanje

V prostorih madžarskega generalnega konzulata v Lendavi je škof murskosoboške škofije msgr. dr. Peter Štumpf prejel odlikovanje srednjega križa madžarskega reda za zasluge, ki ga podeljuje predsednik republike Madžarske.

Zakon o dolgotrajni oskrbi veliko prinaša, a temelji so še šibki

Slika tega, kako bo vse skupaj delovalo, še zelo nejasna. Referendumski izid ne bo rešil nobene težave.

(FOTO) Katarinin sejem pri cerkvi svete Katarine v Lendavi

Pod starimi kostanji pri župnijski cerkvi svete Katarine Aleksandrijske v Lendavi so pripravili tradicionalno sejemsko prireditev Katarinin sejem. Sejemski dogodek je že pred stoletjem in več, ko je Lendava bila sejemsko mesto, veljal za pomemben praznik lendavske župnije. Proščenje v Lendavi organizirajo na dan, ko goduje Katarina, 25. novembra. V preteklosti je bil Katarinin sejem priložnost, da so si obiskovalci iz Lendave in okolice nekoliko ceneje nakupili obleko, obutev in drugo, kar so potrebovali v mrzlih zimskih dneh. Nakupili pa so si lahko tudi kmečko orodje in gospodinjske pripomočke. Potem, ko Katarininega sejma v prejšnji državi nekaj časa ni bilo, so ga po osamosvojitvi Slovenije spet obudili. Tokrat je bilo sicer manj takih izdelkov, kot so bili na sejmih nekoč. Bili pa so izdelki, povezani z decembrskim predbožičnim časom, tako tradicionalni, kakor tudi sodobnejši. Na stojnicah so ponujali tudi domače dobrote in napitke. Organizator je bil Zavod za kulturo madžarske narodnosti, ki s prireditvijo vsako leto poskrbi, da je dogajanje na ta dan v staram mesnem jedru bolj pestro. Foto Jože Gabor

V Lendavi izdali in predstavili literarni zbornik Poletje

V Knjižnici Lendava so predstavili literarni zbornik Poletje, katerega je izdala lendavska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

(VIDEO) V izboru za Naj projekt tudi DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) bo v soboto podelila naziv Naj projekt, letos pa so se ponovno odločili za obuditev podelitve naziva Naj prostovoljec podeželske mladine.

(FUTSAL) V pričakovanju nove zmage

V 10. krogu 1. slovenske futsal lige bo Meteorplast ŠIC bar nocoj v Ljutomeru gostil Sevnico.

(FOTO) Odlični rezultati pomurskih judoistov na pokalu Mini Nagaoka

Na 58. mednarodnem tekmovanju za pokal Mini Nagaoka v Ljubljani, ki ga je pripravil Judo klub Olimpija, je nastopilo kar 423 judoistov iz 50 klubov iz 6 držav (Slovenije, Italije, Avstrije, BiH, Nizozemske in Hrvaške).

Učenci ZGŠ Virtuoz nastopili v Centru za starejše v Murski Soboti

Stanovalcem Centra starejših v Murski Soboti so na dan generala Maistra učenci in mentorji Zasebne glasbene šole Virtuoz pripravili koncert. Izbrali so nekaj pesmi in lepih melodij iz bogate zakladnice ljudskih in narodno zabavnih skladb, ki jih vsi dobro poznajo in so lahko z njimi tudi zapeli. Nastopili so Eva Vlaj, Živa Nemec, Zala Smodiš, Taja Pintarič, Šaan Vučak, Gabriel Panker, Jani Prosič in Bojan Križnik, ki delajo in nastopajo skupaj z mentorjem Miranom Čarnijem. Stanovalci doma so bili mladih glasbenikov, ki so jim popestrili dan zelo veseli, mladi kitaristi pa se že veselijo prihodnjega medgeneracijskega sodelovanja, ko bodo lahko spet nekomu polepšali trenutke.

(FOTO) To so prejemniki priznanj in plaket na slavnostni akademiji ZOTKS

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije s sedežem v Murski Soboti je pripravil slavnostno akademijo, na kateri so podelili priznanja in plakete najboljšim raziskovalnim šolam, mentorjem in prejemnikom priznanj na tekmovanju iz logike.

Kaj je jedel piščanec, ki ga boste pojedli?

Skrb vzbujajoče je, da občutno več antibiotikov uporabljajo v državah, ki so za Slovenijo ključne dobaviteljice mesa in mleka