vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) Bakovski godbeniki pričarali nepozaben večer orkestralne glasbe

Prekmurska godba Bakovci je v družbi godbenikov in gostujočih umetnikov organizirala koncert prekmurske in orkestralne glasbe. Koncert godbe, ki združuje več kot 60 glasbenikov iz Pomurja in deluje neprekinjeno več kot 90 let, je potekal v športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota. Obiskovalci so lahko prisluhnili priredbam svetovnih uspešnic, številnih slovenskih popevk, manjkale niso niti koračnice. Repertoar godbenikov, ki jim dirigira Željko Ritlop, so popestrili še nastopajoči gostje, med katerimi so bili glasbeniki Vlado Kreslin, Nuša Titan in Damjan Kuzma, saksofonist in klarinetist Marjan Farič ter mažoretke iz Društva prekmurskih mažoretk Bakovci. Utrinke z nastopa je v objekt ujel Niko Časar.

Nogometaši Nafte slavili na domačih tleh

V 18. krogu 2. slovenske nogometne lige je bila v Lendavi odigrana tekma med Nafto 1903 in Krškim. S 4 : 2 so bili boljši domačini.

(FOTO) Tako poteka postavitev drsališča v Murski Soboti

V drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti so v teh dneh začeli postavljati drsališče. To bo obratovalo med 5. decembrom letos in 5. februarjem prihodnje leto. Kot so že poročali, bo drsališče obratovalo vsak dan, tudi med prazniki in dela prostimi dnevi, in sicer od ponedeljka do četrtka ter ob nedeljah med 10. in 20. uro, ob petkih in sobotah pa med 10. in 22. uro. Utrinke ob začetku postavljanja ledene ploskve v mestu je v objektiv ujel Jure Kljajić.

Žuto-plave ostajajo še naprej neporažene

Na nogometnem igrišču Bratonci sta se v 12. krogu jesenskega dela ženskega nogometnega prvenstva pomerili ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje. Tekma se je končala z 9 : 0 v korist domačim.

(FOTO) V Monoštru odprli razstavo del, nastalih na likovni koloniji

Zveza Slovencev na Madžarskem, Občina Monošter in Galerija-Muzej Lendava so pripravili razstavo umetniških del, nastalih na 21. likovni koloniji v Monoštru.

(FOTO) Pomurski derbi pripadel puconskim odbojkaricam

V 7. krogu 2. državne odbojkarske lige za ženske - vzhod sta se v Zeleni dvorani v Puconcih pomerili ekipi ŽOK Murexin Keme Puconci in ŽOK Sobota. Z rezultatom 3 : 0 v nizih so slavile Pucončanke.

(FOTO) Nadaljuje se črni niz rokometašev Pomurja

V 9. krogu 2. državne rokometne lige za moške sta se v dvorani Osnovne šole III Murska Sobota pomerili ekipi Pomurja in Drave iz Ptuja. Domačini so izgubili še deveto tekmo zapored.

(PAZU) Pomurska akademsko znanstvena unija ima 20 let

Pomurska akademsko znanstvena unija ali PAZU, ki združuje doktorice in doktorje znanosti različnih ved, raziskovalke in raziskovalce ter vrhunske umetnice in umetnike, ki prihajajo iz Pomurje ali v tem okolju delujejo, obeležuje letos 20 let delovanja.

(FOTO) Začel se je advent, najbolj značilno znamenje za ta čas je venec. Kakšnega ste ustvarili letos?

Današnja prva adventna nedelja naznanja začetek adventnega časa, s katerim se kristjani pripravljajo na božič. Najbolj značilno znamenje za ta čas je adventni venec. Ta je razširjen tudi med neverujočimi, po tradiciji pa naj bi bil spleten iz zelenja in povezan v venec, na njem pa morajo biti štiri sveče. Prvo smo prižgali že danes. Člani našega uredništva so bili tudi letos ustvarjali, prinašamo vam fotografije venčkov, ki so nastali izpod njihovih rok. Kakšne venčke pa ste letos vi ustvarili?

(FOTO) Odbojkarji Panvite do nove zmage

V 9. krogu 1. a državne odbojkarske lige za moške sta se v Murski Soboti še drugič letos pomerili ekipi Panvite Pomgrad in Fužinarja. Prepričljivo so s 3 : 0 slavili Sobočani.