vestnik

Rezultati iskanja

Šinkova na sestanku s predstavniki trgovcev o primerjalniku cen osnovnih živil

Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko se je sestala s predstavniki Trgovinske zbornice Slovenije in šestih trgovcev, ki so vključeni v primerjalnik cen osnovnih živil. Pripombe, o katerih so se dogovorili, bodo upoštevali v metodologiji naslednjih popisov cen, pri katerih bodo sodelovali tudi trgovci.

V Krncih zagorelo, v Lendavi se je zgodila goljufija

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali šest prometnih nesreč, dve sta se končali z lažjimi telesnimi poškodbami, v ostalih štirih je nastala samo materialna škoda, poleg tega še eno poškodbo vozila na parkirnem prostoru, tri primere povoženja divjadi, dve kaznivi dejanji in pet kršitev javnega reda.

Koalicija bi povečala pristojnosti predsednika države, so možne tudi druge spremembe ustave?

Vladna koalicija je v parlamentarni postopek vložila predlog sprememb glede imenovanja sodnikov, kar je eden izmed predlogov ustavnih sprememb, ki so jih nedavno predlagali v Novi Sloveniji.

Jevšek podpisal enega najpomembnejših dokumentov za črpanje evropskih milijard, jutri prihajata z evropsko komisarko na Puščo

Vlada je na današnji seji potrdila Program evropske kohezjske politike za obdobje 2021-2027, kohezijski minister Aleksander Jevšek pa je v Ljubljani z evropsko komisarko Elise Ferreiro podpisal sporazum o partnestvu - dokumenta predstavljata temelj za črpanje 3,26 milijarde evropskih sredstev v naslednji finančni perspektivi.

Zelo uspešna sezona za mladimi pomurskimi kajakaši

Za mladimi kajakaši Kajak kanu kluba Mura Krog in Kajak kanu kluba Rotoattivo je zelo uspešna sezona.

Počilo na pogajanjih o povprečnini med predstavniki občin in ministrom za finance

Predstavniki občinskih združenj so sestanek z ministrom za finance protestno zapustili, saj mu očitajo popolno nerazumevanje lokalne samouprave in financiranja občin. Minister zatrjuje, da predlog ministrstva pokriva vse stroške občin.

V Kobilju bodo rušili zadružni dom, pripravljalna dela so se že začela

V ponedeljek, 3. oktobra, bodo v občini začeli z gradbenimi deli.

Tolikšno luknjo v proračunski blagajni načrtuje vlada v prihodnjih dveh letih

Vlada je na današnji seji sprejela predlog proračunov za prihodnji dve leti in še nekatere pomembne odločitve.

Kaj bodo občine storile z Mensano?

Cerop predlaga popoln prevzem družbe, njeno preimenovanje in preoblikovanje.

Prebivalec Slovenije lani v povprečju zavrgel 68 kilogramov hrane

Prebivalci Slovenije so lani zavrgli 143.254 ton hrane, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej. Prebivalec Slovenije je v povprečju zavrgel 68 kilogramov hrane, kar je enako kot leto prej. Nekaj več kot polovica odpadne hrane je nastalo v gospodinjstvih, je objavil statistični urad.